Vakanties horen natuurlijk leuk te zijn, maar veel Nederlanders raken op vakantie in de problemen. Wel 44 procent van de Nederlanders die in de afgelopen vijf jaar op reis is gegaan heeft tijdens vakanties iets vervelends meegemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van Buitenlandse Zaken.

Vakantiegangers - Mobiele telefoon

Vakantiegangers raken spullen kwijt

Het meest genoemde vakantieprobleem is het kwijtraken van spullen. Denk aan geld, telefoons en sieraden. Sommigen worden zelfs het slachtoffer van beroving of zakkenrollerij. Ook raakt een deel van de vakantiegangers in de problemen doordat ze hun medicijnen zijn vergeten of kwijtgeraakt.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat jongeren vaker nare dingen meemaken tijdens vakanties dan ouderen, en dat mensen vaker buiten Europa in de problemen komen dan binnen Europa. Ook geven mensen aan dat ze meer narigheden zijn tegengekomen tijdens groepsreizen dan bij zelfstandig reizen.

Vakantiegangers - Souvenirs

Tips voor het meenemen van souvenirs

Een nieuwe campagne van het ministerie van het Buitenlandse Zaken moet vakantiegangers behoeden voor dergelijke malheur. Met de campagne Wijs op Reis wil de overheid reizigers op het hart drukken een trip naar verre oorden goed voor te bereiden om eventuele problemen te voorkomen.

Op de website wijsopreis.nl kunnen reizigers tips vinden van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane. Zo staan er verschillende adviezen over welke plekken je moet vermijden en waar je veilig naartoe kunt. Ook is er informatie te vinden over wat voor souvenirs je bijvoorbeeld niet mee kunt nemen naar huis. Verder staan er tips over wat je het beste kunt doen als je toch in de problemen komt tijdens je vakantie.

Zoover-Lara-KunduZorgeloze accommodaties

Bij het plannen en voorbereiden van je vakantie hoort natuurlijk ook het boeken van een vakantieaccommodatie. Voor een zorgeloze vakantie tippen we je bijvoorbeeld hotel Fame Residence Lara in Antalya in Turkije. Met een gemiddelde waardering van 9,1 hoef je je over het hotel in ieder geval geen zorgen te maken. Zoals reviewer Mark schrijft ‘Maar half uurtje rijden vanaf het vliegveld! Erg mooi resort direct aan het strand! Super vriendelijk personeel! Tot nu toe beste all inclusive hotel waar wij zijn geweest!’ 

Fenomenaal is ook Vakantiepark HD Parque Cristóbal Gran Canaria.  Samy schrijft in zijn review: ‘Leuk park met leuke animatie en ze doen erg hun best maar er is wel veel hetzelfde met voorgaande jaren. . Bedden zijn goed maar dit jaar zijn de bedden op de ouderslaapkamer zijn opklapbedden. Personeel is super vriendelijk! Animatie ook echt super leuke mensen. Eten is ook goed en lekker. Kortom geweldige vakantie!’

Bron: ANP

Uitgelichte berichten

Madeleine

Redacteur

15 januari - 2020

Reacties