Reizende ouders willen vooral niks regelen. Kinderentertainment bij een all-inclusive resort, of een uitgestippeld reisplan: zolang ze geen uren hoeven te zoeken naar iets leuks. En als er maar wifi is.

Accommodatie Turkije- Hotel My Home Resort - Alanya

Entertainment en wifi

Bij de all-inclusive en pakketvakanties zijn duidelijke trends zichtbaar deze zomer. Zo kiezen gezinnen weer massaal voor Turkije, vertelt Audrey Denkelaar, woordvoerder bij Corendon, dat veel all-inclusive reizen aanbiedt.”Turkije is weer enorm in trek vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding en omdat de hotels perfect zijn ingespeeld op kinderen. Daarbij moet je denken aan veel meer animatie, veel glijbanen en een kinderbuffet in het restaurant.” Bovendien reikt het kinderentertainment tegenwoordig verder dan een kinderdisco of knutselen. “Hotels hebben nu een gameroom, geven workshops of hebben een art room en een science lab. Er zijn zelfs hotels die de kids een DJ workshop geven.”

Ook verre reizen

Noord-Amerika, Thailand en Zuid-Afrika zijn al jaren populaire verre bestemmingen voor gezinnen, vertelt Leonie van Duijn, bestemmingsexpert bij Riksja Family, onderdeel van Riksja Travel. De reisorganisatie is gespecialiseerd in het organiseren van verre reizen voor gezinnen. “De laatste jaren reizen ook steeds meer gezinnen naar Marokko, Costa Rica en Canada.” Deze reizende ouders vinden volgens Van Duijn vooral vrijheid belangrijk op reis. “Dat er ook dagen op het programma staan waarop ze zelf kunnen bepalen wat ze willen. Of dat ze kunnen kiezen wat te doen. Daarnaast willen ze het liefst volledig ontzorgd worden en niet alles zelf moeten uitzoeken en regelen.”

Hoe ouder de kinderen worden, hoe belangrijker ook een wifi-verbinding is. “We hebben ook al vraag gehad naar Instagram-waardige locaties. Ik kan me voorstellen dat het in de toekomst belangrijker wordt.”

Wil je naast wifi op de camping of hotel ook wifi op het vliegveld? Hier vind je de wifi-wachtwoorden van alle luchthavens over de hele wereld.

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

16 augustus - 2019

Reacties