Welk type vakantie vier jij op de ABC-eilanden?

Redactie - 24 december 2019

Welk type vakantie vier jij op de ABC-eilanden?

Redactie - 24 december 2019

Ze noemen ze de A-B-C-eilanden – Aruba, Bonaire en Curaçao. Drie Nederlandse eilanden in de Zuidelijke Caraïben, perfect om het grauwe Nederlandse weer in ons kikkerlandje te ontsnappen. Ze combineren geschiedenis met prachtige stranden, warme mensen en een fantastische culinaire scène. Naar welk type vakantie op de ABC-eilanden gaat jouw voorkeur uit? 

Actieve vakantie: duiken, windsurfen en kitesurfen

Duiken, windsurfen, kitesurfen, kajakken of hiken, het kan allemaal op de ABC-eilanden. Maar duiken en surfen zijn toch wel favoriet.

Duiken

Van de drie eilanden staat Bonaire het meest bekend om de spectaculaire duikplekken. Je kunt zwemmen met zeeschildpadden, verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen en meer. Curaçao heeft spectaculaire koraalrifduiken en een aantal zeer toegankelijke kantduiken.

Duiken op Aruba? Duik dan naar scheepswrak Antilla. Het gigantische Duitse vrachtschip ligt op z’n kant op de zeebodem en is gehuld in bekerkoralen en buissponzen. Er leven vissen in alle kleuren van de regenboog, zoals de Franse grunt, blauwe tang en koornaarvisjes.

Surfen

Voor een stranddagje heb je natuurlijk het liefst zo’n windstille dag met een helderblauwe hemel. Maar kun je niet wachten om het water op te gaan? Dan kijk je nu al uit naar de passaatwinden van Aruba! Daarmee hebben zowel wind- als kitesurfers een geweldige tijd op de A van de ABC-eilanden.

Strandvakantie op de ABC-eilanden

Er bestaan bijna geen mooiere stranden dan de ‘bountystranden’ van de ABC-eilanden. Hagelwit, zacht, zand en helderblauw turquoise water: wat een beauties! Het maakt stiekem niet uit op welk strand je je handdoekje legt, maar tóch hebben we een lijstje met drie favorieten voor je verzameld:

Eagle is het mooiste en populairste strand op Aruba. Het staat bekend om fofoti-bomen, hét symbool van Aruba. Klinkt dit je als muziek in de oren? Logeer bij Hotel MVC Eagle Beach.

Drulf is een geweldig strand ten westen van Oranjestad, de hoofdstad van het eiland Aruba. Er mogen dan geen fofoti-bomen zijn, maar aan palmbomen geen gebrek. Én het is er lekker rustig.

Mambo is een beachclub in de hoofdstad van Curaçao. Maak je keuze uit het geweldige strand in het westen (Kontiki-strand) of die in het oosten (Lions Dive). Eerlijk? Lions Dive is het gezelligst.

Familievakantie op de ABC-eilanden

Elk eiland in het Caribisch gebied heeft zijn unieke karakter. Sommige eilanden hebben koloniale steden of andere bezienswaardigheden om te verkennen, andere eilanden zijn beroemd om de koraalriffen. Gezinnen zijn dol op hun resorts, vooral all-inclusive resort. Dikke prima natuurlijk als dat jouw perfecte vakantie is, maar zorg er als gezin ook voor dat je eropuit trekt om de omgeving te ontdekken. Alle resorts organiseren dagtripjes. Ook leuk: huur een auto om de eilanden op het tempo van jouw gezin te verkennen.

Aruba Bonaire Curaçao

Vakantie vol cultuur en historie

Elk eiland heeft zijn eigen culturele tradities en historie, maar weinig eilanden zijn zo rijk aan beide als Curaçao. Veel verschillenden landen zijn Curaçao binnengekomen om het eiland te regeren en cultiveren. Met meer dan een dozijn musea en enkele bezienswaardigheden op de UNESCO-werelderfgoedlijst is er een overvloed aan cultuur om van te genieten. Bovendien heeft Curaçao, buiten Brazilië, elk jaar een van de langstlopende carnavals.

Aruba Bonaire Curaçao

Eilandhoppen: Aruba, Bonaire, Curaçao

Misschien is de beste reden om naar de ABC-eilanden te gaan, dat je nooit uitgekeken raakt omdat je van eiland naar eiland kunt hoppen. Curaçao ligt 80 kilometer ten oosten van Aruba en Bonaire ligt 50 kilometer ten oosten van Curaçao. Aruba en Bonaire liggen op twintig minuten vliegen van Curaçao. Je vliegt supergemakkelijk en snel van het ene naar het andere eiland. Je kunt ze zelfs gemakkelijk alle drie in één à twee weken bezoeken.

Ook vakantie vieren op de ABC-eilanden? Dit zijn onze favoriete vakantieadresjes om te overnachten: