De lente is in aantocht! Dit zijn de ultieme bestemmingen voor bloemenliefhebbers

Redactie - 13 maart 2020

De lente is in aantocht! Dit zijn de ultieme bestemmingen voor bloemenliefhebbers

Redactie - 13 maart 2020

Nu de lente er aan komt, zijn er verschillende bloemenparadijzen te bezoeken. In Nederland is dat natuurlijk de Keukenhof, die over een week opengaat. Maar ook op andere plekken kun je terecht om bloemen volop in bloei te zien. Travel + Leisure zette een aantal betoverende plekken voor bloemenliefhebbers op een rij.

Rozenfestival Marokko

Bloemenliefhebbers kunnen overal ter wereld terecht

Zo is Marrakech in Marokko de thuisbasis van 54 openbare tuinen. Ook is er begin mei een Rozenfestival in de stad Kelaat M’gouna in de Vallei van de Rozen. Dat ligt ongeveer zes uur ten zuiden van Marrakech.

In het Japanese Furano staat de boerderij Tomita waar veel lavendel wordt verbouwd. Ook zijn daar klaprozen in verschillende kleuren te vinden. Tezamen vormen de bloemen een oogverblindende regenboog die in juni op zijn best is.

Andere plekken zijn het jaarlijkse bloemenfestival in het Thaise Chiang Mai, het Cape Floral Kingdom in Zuid-Afrika, het bloemenfestival Feria de las Flores in het Colombiaanse Medellin en het Wildflower Festival Crested Butte in Colorado.

Keukenhof Lisse Nederland

Keukenhof in Lisse bezoeken

Genieten van kleurrijke voorjaarsbloeiers in de Keukenhof en de Bollenstreek? Dan is Hotel Van der Valk Haarlem een fijne uitvalsbasis. Kan je er gelijk een stedentrip Haarlem aan vastplakken. Reviewer Ilona Alderen: ‘We hebben een nacht gelogeerd in Hotel Van der Valk Haarlem. Wat een fantastisch hotel! Zeer vriendelijke receptioniste, een geweldige kamer en uitstekend ontbijt. We komen zeker nog een keer terug!’

Bron: ANP