De leukste uitstapjes vanuit Sharm el Sheikh

Redactie - 8 maart 2020

De leukste uitstapjes vanuit Sharm el Sheikh

Redactie - 8 maart 2020

Vakantie aan het vieren in Sharm el Sheikh? Kom van je luie strandbedje af voor een leuke excursie of dagtrip. In de omgeving van de Egyptische badplaats is genoeg te zien en te doen. Wij hebben de leukste uitstapjes vanuit Sharm el Sheikh voor je op een rij gezet.

Quadsafari woestijn Egypte

Op quad- en kamelensafari in de woestijn

Op avontuur in de woestijn? Verken de zandvlaktes van de Sinaï op een quad. Ingepakt met een sjaal en zonnebril om je tegen de zandkorrels te beschermen, hobbel je door het bijzondere woestijnlandschap. Onderweg pauzeer je bij een bedoeïenkamp om onder het genot van een kopje muntthee kennis te maken met de bewoners en hun cultuur. De meeste tours zijn inclusief een ritje op de rug van een kameel. Met een beetje geluk sluit je de dag af met een betoverende zonsondergang. Een van de leukste uitstapjes vanuit Sharm el Sheikh!

Snorkelen

Een snorkelexcursie naar de Blue Hole en Dahab

Sharm el Sheikh is een duikbestemming bij uitstek. Heb je de magische onderwaterwereld in en rond de badplaats inmiddels wel gezien? Dan is het de moeite waard om een uitstapje te maken naar The Blue Hole. Een spectaculaire snorkelplek met kraakhelder water en kleurrijke vissen en koraalriffen. The Blue Hole ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Sharm el Sheikh, zo’n tien kilometer ten noorden van Dahab. Je kunt je snorkeltripje dus prima combineren met een bezoek aan deze laidback badplaats.

Nationaal Park Ras Mohammed

Bezoek Nationaal Park Ras Mohammed

Ook een trip naar Ras Mohammed National Park mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Sharm el Sheikh. Waarschijnlijk zul je hier ook gaan snorkelen, want dit beschermde natuurgebied ligt grotendeels in de Rode Zee. In het kristalheldere water leven meer dan duizend soorten vissen en andere zeedieren, zoals zeeschildpadden en dolfijnen. In het nationaal park, dat twintig kilometer ten zuiden van Sharm el Sheikh ligt, kun je ook de overtocht maken naar de eilandjes Tiran en Sanafir.

Katharinaklooster Sinaï Egypte

De heilige Sinaïberg beklimmen

Een mystieke ervaring beleven in de natuur? Beklim dan de uit de Bijbel bekende Sinaïberg, oftewel de Mozesberg. Op deze bijna 2300 meter hoge berg ontving de profeet Mozes de tien geboden van God. Je bereikt de top door 750 treden te overwinnen. Een pittige klim, maar eenmaal boven word je beloond met een spectaculair uitzicht. Vooral de zonsopkomst is er magisch. Na dit genietmomentje bezichtig je het beroemde Katharinaklooster, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je mag de berg niet zelfstandig beklimmen, dus er gaat altijd een bedoeïengids met je mee.

Canyon Sinaï

Wandel door de Coloured Canyon

Dit indrukwekkende natuurverschijnsel mag je niet missen! The Coloured Canyon is een bergachtig woestijngebied met spectaculaire rotsformaties en kloven in alle kleuren en vormen die je je maar voor kunt stellen. Gevormd door duizenden jaren van erosie. The Coloured Canyon ligt ongeveer twee uur rijden ten noorden van Sharm el Sheikh.

Petra

Een dagtrip naar wereldwonder Petra in Jordanië

Staat een bezoek aan wereldwonder Petra hoog op je bucketlist? Pak die kans tijdens je vakantie in Sharm el Sheikh. De verborgen roodroze stad in Jordanië ligt 350 kilometer ten noorden van Sharm el Sheikh. Een flinke rit, maar zeker de moeite waard. De mysterieuze stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Wat een betoverend plaatje!

Zie jij een vakantie in Sharm el Sheikh wel zitten en ben je nog op zoek naar een fijn hotel? Lekker slapen doe je bij Hotel Jaz Mirabel Beach of Sunrise Montemare Resort Grand Select. Dit adults-only hotel wordt op Zoover beoordeeld met maar liefst een 9.8. Reviewer Fleur kan zich helemaal in vinden in deze goede beoordeling: ‘Prachtige locatie, staff is amazing. Zeker een plaats om tot rust te komen. Yoga sessies aanrader.’ Liever vakantie vieren in de buurt van Hurghada? Dan tippen wij Hotel Club Azur in Makadi Bay.