Trend: vooral jongeren gaan steeds vaker kamperen!

Redactie - 13 maart 2020

Trend: vooral jongeren gaan steeds vaker kamperen!

Redactie - 13 maart 2020

Steeds meer jongeren gaan vaker en langer kamperen in Europese landen, zo blijkt uit een studie van Future Market Insights. Ook is er een groeiende trend om vakanties door te brengen in een stacaravan. Europa blijft de belangrijkste speler op de kampeer- en caravanmarkt, maar toch is er ook een wereldwijde groei te zien.

KamperenEen prima stacaravan of huisje huur je bij Camping Les Sablons in de Languedoc-Roussillon dat letterlijk aan het strand van de Middellandse Zee ligt. De camping heeft ook verschillende eigen zwembaden en twee restaurants. H.Meijer schrijft ondermeer op Zoover:  ‘Bij aankomst werden wij zeer hartelijk ontvangen door Jos en Marina(gastechtpaar Touroperator). Aangekomen bij onze caravan (Montpelier) wisten we niet wat we zagen. Zo super groot en zeer schoon. Na de rondleiding door de caravan zijn wij na het uitpakken van de auto even de camping aan het verkennen geweest. Mooie grote schone camping. In de omgeving is genoeg te doen.’

Meer vraag naar luxe kamperen

Over de hele wereld is er een steeds grotere vraag naar luxere kampeermogelijkheden, zoals glamping. Ook investeren veel landen zoals India, Thailand en Brazilië in hun luchthavens wat het ook voor kampeerders aantrekkelijker maakt om daar naar toe te gaan.

Hotel in plaats van kamperenGeen zin om met al je kampeerspullen in een vliegtuig te stappen? Dan boek je toch gewoon een hotel. In  Hotel 0031 Dunelodge in Brazilië heb je gegarandeerd een geweldige vakantie. Het hotel krijgt een 10 van Henk: ‘Erg leuk en gemoedelijk hotel, erg knus en rustig. Fantastische bedden en een mooie grote douche ruimte. Heerlijk uitgebreid ontbijt met div verse sapjes, lekkere koffie of thee. Zwembad is heerlijk voor een frisse duik. Je zit vlak bij het strand en het kleine stadje Cumbuco waar tal van restaurantjes zijn. Bij het hotel kun je trouwens ook heerlijk lunchen of dineren. De vijf honden die er verblijven zijn erg lief en zeker niet aanwezig. Je kunt hier ook diverse uitstapjes boeken. De buggytour is erg gaaf. Een goede keus.’

Meer voorzieningen op de campings

Campings spelen ook meer in op jongeren door bijvoorbeeld voor gratis internetverbindingen te zorgen. Ook is de bereikbaarheid voor mobiele telefoons op campings verbeterd.

Bron: ANP