Kerst- en wintermarkten in Zeeland betekenen een decembermaand met lichtjes, warme chocomel, glühwein en vooral veel plezier.  We tippen vijf markten waar je tintelend warm een paar feestelijke dagen kunt doorbrengen. Want zeg nou zelf, zo’n decembermarkt vraagt toch om een uitgebreid bezoek!

Vlissingen - Mooiste steden zeeland
Wonderstad Vlissingen

Vlissingen is als tweede geëindigd in de Zoover Award voor ‘Beste Stedentrip van Nederland’. Met een gemiddelde van 8,55 is deze stad aan de Noordzee dan ook de perfecte plek om uit te waaien. En om wintermarkt ‘Wonderstad’ te ontdekken. Het Bellamypark staat bol van de activiteiten en heb je toevallig zin om een deuntje te zingen? Dan moet je op 21 december om 20.00 uur in de Warme Wintertent op het Bellamypark zijn voor de Jingle Bells Sing Along met Grandpa Nick Sessieband.
Feestelijk slapen kan in Hotel Piccard, winnaar van een Zoover Silver Award, en het prachtig aan de boulevard gelegen Hotel Amadore-Arion.
Wonderstad Vlissingen is van 13 tot 29 december.

Kerstmarkt Goes

De kerstmarkt in Goes is zo ongeveer de grootste van Zeeland. De feestelijke kerstkramen slingeren zich door en rondom de Grote Kerk en ook in de Korte Kerkstraat en op het Weeshuisplein glinsteren de kerstartikelen je tegemoet. Voor de kinderen is het zwieren en zwaaien op de natuurijsbaan die op de Grote Markt is opgesteld en muzikale optredens en theateracts voor alle leeftijden zie je in en rondom de Grote Kerk. Benieuwd naar de geschiedenis van Goes? Op zaterdag 7 december kun je om 14.00 uur bij het VVV kantoor aan de Singelstraat 11 aansluiten bij rondleidingen door gidsen van ’t Gilde de Bevelanden.
Slaap in hartje Goes in hotel Amadore Stadshotel Goes.
De kerstmarkt in Goes is op 7 december van 11.00 tot 22.00 uur en op 8 december van 13.00 tot 18.00 uur.

Middelburg Winterstad

De zomer in Middelburg is al geweldig, maar de winter belooft ook heel wat: tijdens Middelburg Winterstad is de binnenstad volledig omgetoverd in een winters tafereel met activiteiten voor jong en oud. Van ijsbaan tot winters winkelen en van wandelen tot borrelen op een van de vele winterterrassen. Op het Damplein kun je terecht voor het Winter Bierfestival, het Smaek van Winter en Wijn evenement en de kerstvlooienmarkt. En ook met oud- en nieuw moet je in Middelburg zijn voor een spetterend NYE-feest. Vervolgens slaap je heerlijk uit in het fenomenaal scorende Hotel Loskade 45 in Middelburg. Liever in slaap vallen met uitzicht op zee? Dan moet je in Hotel Nehalennia in Domburg zijn, dat maar liefst een 10 krijgt van de reviewers.
Middelburg Winterstad is van 1 december tot en met 6 januari 2020.

Kerstmarkt Axel

Ook in Zeeuws Vlaanderen weten ze wel hoe ze een kerstmarkt moeten organiseren. De kerstmarkt in Axel is al jaren een begrip en trekt met ruim 150 standplaatsen/kramen uit Nederland en België jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Naast de kerstkramen zijn er foodtrucks en vanaf de grote horecatent op het plein bij het museum heb je een fantastisch zicht op het grote podium waarop artiesten en koren hun beste decembergeluid laten horen. De kerstmarkt zelf is een ééndaags evenement, dus boek een kamer in Bed & Breakfast Axelse Hof en maak er gelijk een weekendje uitwaaien in Zeeuws Vlaanderen van.
De kerstmarkt in Axel is op donderdag 12 december van 17.00 – 22.00 uur.

Kerstmarkt Veere

Ook in Veere is een kerstmarkt en het toch al zo pittoreske plaatsje is dan ook nog eens prachtig verlicht door tientallen kerstbomen. Dit jaar staat de kerstmarkt in het teken van Dickens! Op het marktpleintje kun je met je kids volop struinen langs de kramen, smullen van lekkere hapjes en opwarmen met snert, chocomel of glühwein. In het sfeervolle Veere vind je ook Bed & Breakfast Bed en Brood. Aanrader!
De kerstmarkt in Veere bezoek je op 14 en 15 december van 11.00 tot 20.00 uur.

Uitgelichte berichten

Madeleine

Redacteur

9 december - 2019

Reacties