Veel basis- en middelbare scholen zijn dicht tijdens de onderwijsstaking op 30 en 31 januari. Dat betekent voor veel gezinnen een lang weekend vrij. Zoover geeft tips voor leuke uitjes met kinderen tijdens de onderwijsstaking.

Uitjes onderwijsstaking Rijksmuseum

Gratis Rijksmuseum met kinderen

Tijdens de onderwijsstaking organiseert het Rijksmuseum leuke activiteiten voor kinderen. Zowel de activiteiten als de entree is voor kinderen tot en met 18 jaar gratis. De meeste activiteiten zitten helaas al vol, maar de activiteit ‘Rembrandts Tekenles’ is nog beschikbaar. Kinderen kunnen tussen 10 en 14 uur terecht voor een tekenles onder begeleiding van een kunstenaar-docent. Ze leren heel goed teken door te kijken en te doen. Leuk!

Goedkoper naar het Omniversum

Ook het Omniversum in Den Haag heeft een leuke actie voor tijdens de onderwijsstaking. Beide dagen kun je voor slechts €5,00 per filmticket naar ontzettend leuke natuurfilms, zoals Australia, Superpower Dogs en Wild Canada. Deze films zijn te zien op een speciaal soort scherm. Het heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Een bijzondere ervaring dus!

Gratis naar het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is op 30 en 31 januari gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 18 jaar. Op dit moment is er bijvoorbeeld een interessante tentoonstelling over Suriname en een leuke tentoonstelling over feesten wereldwijd, zoals Chanoeka, Kerstmis en Divali. Op 31 januari tussen 12.00 en 16.00 uur zijn alle kinderen welkom om een feestlantaarn te knutselen. Een leuke combinatie tussen een leerzame en vooral hele gezellige dag.

Uitjes onderwijsstaking Roompot

Lang weekend naar een vakantiepark

Veel gezinnen grijpen de onderwijsstaking van donderdag en vrijdag aan om een lang weekend eropuit te gaan naar een vakantiepark. Center Parcs, Landal GreenParks en Roompot melden een grote toename in reserveringen.

Center Parcs spreekt van een “unieke situatie”. “Meer dan 90 procent van onze vakantiehuizen is geboekt voor volgend weekend”, zegt een woordvoerder. “Dat is ongeveer een kwart meer in vergelijking met hetzelfde weekend van vorig jaar”. De reserveringen bij Landal zijn met ongeveer 50 procent gestegen. Bij Roompot ligt dit tussen de 10 en 20 procent.

Bovendien komen de meeste gasten al op donderdag of vrijdag, in plaats van zaterdag. De parken organiseren geen extra activiteiten of kortingsacties omtrent de onderwijsstaking.

Bron: ANP

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

29 januari - 2020

Reacties