Tips voor jouw eerste keer Istanbul

Redactie - 8 maart 2021

Tips voor jouw eerste keer Istanbul

Redactie - 8 maart 2021

Een citytrip naar Istanbul voelt als twee vakanties in één: een beetje van Azië en een beetje van Europa. Een hele diverse citytrip dus! Is dit jouw eerste keer Istanbul? No worries, met deze tips word je niet overweldigd door de grootsheid van de stad.

Afdingen op de Grand Bazaar

Geen bezoek aan Turkije zonder een keer afdingen op de markt. In Nederland is het zeer ongewoon en waarschijnlijk voel je je er een beetje ongemakkelijk door, maar dat hoort erbij. De Grand Bazaar (ook wel Kapali Carsi genoemd) is de grootste markt van de stad. Deze markt is echt gigantisch met overdekte straten met 3000 tot 4000 winkeltjes. Wil je iets kopen? Dan moet je afdingen. Verkopers zullen je raar aankijken als je het niet doet. Hoe dat werkt? Dat legden we eerder haarfijn uit in dit artikel over afdingen op reis. Let the games begin!

Tips voor jouw eerste keer Istanbul

East meets west: Azië vs. Europa

Wist je dat Istanbul de enige stad ter wereld is die op twee werelddelen ligt? Istanbul ligt zowel in Azië als in Europa en wordt gescheiden door de rivier de Bosporus. Gun je voeten wat rust, je loopt je tijdens je citytrip in Istanbul waarschijnlijk een slag in de rondte en bekijk beide delen van de stad via de rivier. Dagelijks worden er verschillende boottochten aangeboden.

Tips voor jouw eerste keer Istanbul vissers

 

Turkse lekkernijen

Als je denkt aan Turkse gerechten, dan denk je vast aan baklava, Turks fruit, kebab of kofte. Uiteraard kun je deze lekkernijen op elke straathoek krijgen. Toch is er een ander gerechtje dat je niet mag overslaan in Istanbul. De bekendste snack van de stad is ‘balik ekmek’, oftewel een broodje vis. Onder de Galatabrug halen veel vissers dagelijks verse vis uit het water. Ga erheen, want de broodjes vis met ui en sla zijn om te smullen.

Tips voor jouw eerste keer Istanbul gerechten

Istanbul duur? Dat kies je zelf

Istanbul kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt er namelijk verblijven in de meest fancy vijfsterrenhotels met alle luxe die je maar kunt wensen, inclusief bijbehorend prijskaartje. Gelukkig zijn er ook zat opties als je geen honderden euro’s per nacht wilt spenderen aan je slaapplek, maar wel een goed bed en prettig hotel wenst. Zoover geeft je 3 tips voor en fijne slaapplek die hoog scoren op goede kwaliteit plus een vriendelijke prijs. Daar houden wij van.

Hotel Holiday Inn Istanbul Old City

Personeel is heel gastvrij en erg prettig om met kinderen te verblijven. Gemiddelde score is een dikke 9,9!

Lees meer
Hotel Sirkeci Konak

Geweldig hotel! Het personeel is zeer hulpvaardig, de ligging is super en de kamers zo comfortabel. Hiermee scoort hotel Sirkeci Konak een 9,3.

Lees meer
Hotel Celal Sultan

Een heel gezellig en knus hotel. Prachtige kamer en lekker ontbijt. Personeel is zeer behulpzaam waarmee hotel Celal Sultan gemiddeld een mooie 8,9 scoort.

Lees meer

Welke accommodatie kies jij?

Bij Zoover maken we het je makkelijk om die citytrip te vinden die bij jou past. Lees de beoordelingen van eerdere vakantiegangers zoals jij en boek daarna jouw favoriete accommodatie voor je citytrip naar Istanbul.