De prijzen van taxiritjes: binnen Europa is een taxi van of naar de luchthaven het duurst in Londen. Dat blijkt uit onderzoek van AirMundo.com, dat twee keer per jaar een onderzoek publiceert naar taxiprijzen op de 50 drukste luchthavens in Europa. In de lijst van ritprijzen voor de taxi van of naar de luchthaven wordt de top-5 gedomineerd door de Londense luchthavens, die maar liefst drie plekken innemen. Wie een taxi bestelt richting Luton is gemiddeld 106 euro kwijt, en wie naar Stansted reist is nog duurder uit met een gemiddelde ritprijs van 112 euro.

Taxiritje


Dat deze prijzen zo hoog liggen in Londen, komt voornamelijk door de ongunstige ligging ver buiten de stad van de vliegvelden Stansted, Luton en Gatwick. Kijk je namelijk naar de ritprijs per kilometer dan zie je dat een taxi van deze Londense luchthavens per kilometer goedkoper is dan in Kopenhagen, Frankfurt en Amsterdam.

Voordeligste taxiritje

Een taxi van Schiphol naar het centrum van Amsterdam kost gemiddeld 45 euro, net iets boven het Europees gemiddelde van 41 euro. Daarmee staan de Amsterdammers op een veertiende plek. Wie het voordeligste taxiritje wil kan het best afreizen naar Antalya, Boekarest of Warschau, waar je voor nog geen 10 euro naar het stadscentrum kan komen.

De gemiddelde taxiprijs is sinds de zomer van 2019 met 1 euro gestegen, maar de taxi blijft populair. Volgens Guus Wantia, directeur van Airmundo.com, is dit niet zo gek. “Grote voordelen van taxi’s zijn het comfort, de snelheid en de 24/7 beschikbaarheid. Hierdoor is een vroeg vertrek of late aankomst geen enkel probleem. Op tijdstippen dat het openbaar vervoer geen uitkomst biedt, zijn er altijd nog taxi’s. Bovendien dalen de kosten per persoon wanneer men met meerdere personen reist. Zeker in landen als Turkije en Spanje vallen de kosten dan erg mee”

Bron: ANP

Londen
Hoe ga je naar Londen

Er zijn verschillende manieren om naar de Engelse hoofdstad te reizen:

  • Per vliegtuig. Je kunt uiteraard het vliegtuig pakken vanaf een van de luchthavens in Nederland en dan een taxiritje nemen naar het centrum van Londen.
  • Per trein. Vanaf Amsterdam rijdt je, met een overstap op station Brussel-Zuid/Midi, in 4 uur en 46 minuten naar Londen en de rechtstreekse supersnelle Eurostar brengt je vanaf London St Pancras International in 3 uur en 55 minuten terug naar Amsterdam Centraal.
  • Met de bus. Een aantal busmaatschappijen brengt je naar hartje Londen. De reistijd is wel een stuk langer, zo tussen de 12 en 19 uur.
  • Met de boot. Je kunt met of zonder auto een stedentrip naar Londen per boot maken. Er zijn verschillende maatschappijen die ferrydiensten verzorgen. Hoe lang je overtocht duurt hangt af van de plaats waar je vertrekt en waar je aankomt.

Bus Londen
Vervoer in Londen

Eenmaal in Londen heb je ruime keus uit allerlei soorten openbaar vervoer zoals de metro (Underground), de bus, de beroemde dubbeldekkers, de lokale trein (Overground,, de tram de Docklands Light Railway in het oosten van Londen met aansluiting op Londen City Airport en natuurlijk de Londense taxi’s (cabs), voor als je eens een ‘origineel’ taxiritje wilt maken.

Slapen in Londen

Vlakbij metrostation Paddington ligt het Hotel Best Western Delmere. Dewi looft in haar review de perfecte locatie en schrijft onder andere: ‘Prachtig kleinschalig hotel in een rustige buurt van Londen. Perfecte locatie, omdat de metro/trein (Paddington) zeer dichtbij is en ook restaurantjes zijn er om de hoek. Ideaal dus. Personeel van het hotel is erg vriendelijk. Ontbijt was prima. Kamer zag er schoon en netjes uit. Niet zo groot, maar wel modern.’ 

Op loopafstand van Waterloo Station ligt Hotel Park Plaza Westminster Bridge. Over hotel dat vier sterren heeft zegt Mariska: ‘Prima hotel, goede ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en op loopafstand van Waterloo Station. Familiekamers zijn ruim genoeg. Onze kamer was schoon en had goede bedden (traagschuim matrassen). Ontbijt vonden wij ook meer dan voldoende, wij hadden Full English, wat inhoudt dat je van zowel Continental als Englisch breakfast gebruik kunt maken. Veel broodjes (zoet en hartig) toast, warme gerechten, joghurt, fruit, sapjes, koffie, thee, warme chocolademelk. Zaten altijd gewoon in de hoofdzaal en niet in een achteraf ruimte. Zwembad tot 20.00 uur met kinderen, maar was altijd wel plek als we in ochtend reserveerde voor de avond. Finse Sauna en Stoomsauna ook inclusief. Gewoon een meer dan prima hotel voor een paar dagen Londen.’

Uitgelichte berichten

Lees ook

Madeleine

Redacteur

3 februari - 2020

Lees ook

Reacties