Starttijd wintertijd: de mooiste winterse bestemmingen in Europa

Redactie - 27 oktober 2019

Starttijd wintertijd: de mooiste winterse bestemmingen in Europa

Redactie - 27 oktober 2019

Laat je niet tegenhouden door de kou: boek een citytrip of vakantie naar een winterse bestemming. De winter is knus, gezellig én een stuk rustiger dan de zomerperiode. De volgende bestemmingen in Europa zijn een bezoek in de winter meer dan waard.

  • Ruige landschappen in IJsland
  • Nieuwjaar vieren in Edinburgh
  • Buitenactiviteiten in Noorwegen
  • Magisch Maastricht

Winterse bestemmingen - IJsland Langjokull

Ruige landschappen in IJsland

Winters IJsland is onbeschrijflijk mooi en daarom moet je dit land echt eens bezoeken in de winter. Een laag sneeuw maakt het toch al ruige landschap van IJsland extra mooi. De Golden Circle is in de zomer een druk bezochte route. In de winter is het er veel stiller. De kans dat je toeristische trekpleisters zoals Gullfoss Waterfall en Thingvellir National Park voor jezelf hebt, is veel groter. Nog een voordeel: de kans om het noorderlicht te spotten is het grootst tussen oktober en maart. Slapen doe je in Hotel Fron in Reykjavik, dat met een 8,7 is beoordeeld. De ideale uitvalsbasis voor je IJsland-trip!

Nieuwjaar vieren in Edinburgh

Het huidige nieuwjaar in Edinburgh wordt nog steeds zo uitbundig gevierd als vroeger toen de Vikings de winterzonnewende vierden met grote feesten. De Schotten noemen Oudejaarsavond ook wel Hogmanay, het feest van de komst van het nieuwe jaar. Het feest start op 30 december met een grote fakkeloptocht. De laatste dag van het jaar staat vervolgens in het teken van een van de grootste vuurwerkshows ter wereld. Het is een enorm spektakel om hier als vakantieganger bij te zijn. Als je er dan toch bent, kun je net zo goed meedoen met de Loony Dook, de jaarlijkse duik in de River Forth aan de South Queensferry. Een beter, en kouder, begin van het nieuwe jaar kun je je niet wensen. Overnachten doe je natuurlijk in Hotel Parliament House. Met een gemiddelde van een 8,9 wordt hier het eten, service en ligging geweldig beoordeeld!

Winterse bestemminegn - Tromsø Norwegen

Buitenactiviteiten in Noorwegen

Het noorderlicht en walvissen spotten in het noorden van Noorwegen. Dat klinkt goed, niet? Noorwegen wordt in de winter bedekt met een witte deken van sneeuw. Daardoor zijn de leukste buitenactiviteiten mogelijk, zoals skiën, hondensledetochten en sneeuwschoentochten. Je moet wel tegen een beetje kou kunnen, want in Noorwegen komt de gemiddelde temperatuur in de winter niet boven het vriespunt uit. In de winter is het mogelijk om vanaf Amsterdam te vliegen naar Tromsø, Evenes, Alta of Spitsbergen.

Magisch Maastricht

We eindigen het lijstje met de mooiste winterse bestemmingen in Europa met een topper dicht bij huis, namelijk Maastricht. De historische binnenstad wordt in de winter omgetoverd tot een bijzondere lichtjesstad. Bomen, straten en huizen worden uitgelicht met fonkelende lichtjes. De Magische Lichtroute leidt je door deze mooie stad en langs historische gebouwen en culinaire hotspots. Heerlijk!

Eén dag in Maastricht is lang niet genoeg en daarom raden wij aan om minimaal een overnachting te boeken. Hotel Townhouse wordt door jullie beoordeeld met een prachtige 8! Vooral de ligging en service worden hoog gewaardeerd.