Shopaholic? Dit zijn de 9 leukste overdekte winkelcentra in Europa

Redactie - 24 februari 2020

Shopaholic? Dit zijn de 9 leukste overdekte winkelcentra in Europa

Redactie - 24 februari 2020

De allergrootste shopliefhebbers kunnen hun winkelhart ophalen in de grootste en leukste overdekte winkelcentra in Europa. Winkelcentra met tientallen of honderden winkels. Shop ze!

Overdekt winkelen in Europa doe je in de volgende steden:

  1. Bikini Berlin in Berlijn, Duitsland
  2. METROCENTRE in Newcastle, Engeland
  3. Forum Istanbul in Istanbul, Turkije
  4. Stratford City Shopping Centre in Londen, Engeland
  5. CentrO in Oberhausen, Duitsland
  6. Hoog Catharijne in Utrecht, Nederland
  7. La Part-Dieu in Lyon, Frankrijk
  8. Aviapark in Moskou, Rusland
  9. WESTGATE Shopping City in Zagreb, Kroatië

Overdekte winkelcentra in Europa kledingwinkel

1. Bikini Berlin in Berlijn, Duitsland

In Bikini Berlin kom je absoluut geen H&M, Zara, Primark of Zeeman tegen. Dit winkelcentrum in Berlijn zit vol concept stores. Dat betekent kleine, lokale merken en unieke items waar je niemand anders mee ziet lopen. Extra bijzonder: vanaf het dak van het winkelcetrum zie je de apen van de Berlin Zoo.

2. intu Metrocentre in Newcastle, Engeland

Gigantisch is een understatement: intu Metrocentre in Newcastle bestaat uit maar liefst meer dan driehonderd winkels. Het is the place to be als jouw dag winkelen je niet lang genoeg kan duren. Loop je langs alle winkels in het winkelcentrum dan heb je ruim vijf kilometer in de benen. Voor iedere portemonnee is er wat wils: van Primark, TK Maxx en Marks & Spencer tot luxe high class designermerken.

3. Forum Istanbul in Istanbul, Turkije

Officieel is Forum Istanbul een overdekt winkelcentrum in Istanbul, maar je zou het ook een attractiepark kunnen noemen. Onder andere Lego World, Jurassic Land en Turkuazoo Aquarium zitten namelijk ook in complex. Wil je winkelen zonder kinderen die je aandacht vragen? Er is een geweldige plek waar zij onder toezicht kunnen spelen.

Tip: heb je een citytrip naar Istanbul gepland? De leukste hotels met de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn Hotel Richmond Istanbul, Hotel Sapphire en Hotel Holiday Inn Istanbul Old City.

4. Westfield Stratford City in Londen, Engeland

Shop till you drop is zeker van toepassing in Londen. Met 250 winkels en 70 restaurants vermaak je je de hele dag in Westfield Stratford City. Even klaar met winkelen? In het winkelcentrum zit ook een bowlingbaan, een casino en een bioscoop. Kun je juist nog wel even door? Dan shop je nog even verder in het centrum van Londen.

Overdekte winkelcentra in Europa winkelen

5. CentrO in Oberhausen, Duitsland

Net over de grens in Duitsland ligt een van de allergrootste winkelcentra van Europa: CentrO in de plaats Oberhausen. Met meer dan 150 winkels vermaak je je hier gemakkelijk de hele dag. Het barst er van de kledingwinkels van bekende merken, zoals H&M, Zara, Esprit en Hollister. Van shoppen word je moe en hongerig. Halverwege de dag maak je dus even een stop bij het foodcourt, waar je keuze hebt uit meer dan twintig restaurants.

6. Hoog Catharijne in Utrecht, Nederland

Je hoeft niet per se het land uit voor een gigantisch leuk overdekt winkelcentrum. Ons eigen Hoog Catharijne in Utrecht is een hele goede optie. Sinds het verbouwd is, is het een nog mooier winkelgebied geworden. Verdwalen hoort er een beetje bij. Niet erg, want zo kom je de leukste winkels en lunchrooms tegen.

7. La Part-Dieu in Lyon, Frankrijk

Dat missen we in Nederland toch wel, winkelcentra die ook dagelijks ’s avonds geopend zijn. Bij La Part-Dieu in Lyon shop je van maandag tot en met zaterdag zelfs tot 20.30 uur. Je vindt er de grote modeketens, zoals Zara, H&M, Levi’s en The North Face, maar ook verschillende boetieks met exclusievere merken. Handig: er zijn verschillende speelmogelijkheden voor kinderen in het winkelcentrum.

8. Aviapark in Moskou, Rusland

Bijna alle grote merken zijn vertegenwoordigd in Aviapark in Moskou. Dit vier verdiepingen tellende winkelcentrum wordt ook wel het beste winkelcentrum van het land genoemd. Alle medewerkers spreken perfect Engels, de winkelkeuze is divers, net als de keuze aan restaurants. Heel tof: midden in het winkelcentrum zit een groot aquarium.

9. WESTGATE Shopping City in Zagreb, Kroatië

Maar liefst 3,3 kilometer aan etalages. Klinkt dat niet als muziek in de oren? WESTGATE Shopping City in Zagreb is een van de grootste overdekte winkelcentra in Europa en heeft tientallen kleding-, boek-, parfum-, elektronica- en schoenenwinkels. Niet alleen jij, maar ook je kinderen hebben hier de tijd van hun leven. Voor hen is er maar liefst 4.000 vierkante meter aan speelruimte. Jij blij, zij blij.