Schiphol krijgt extra service speciaal voor gezinnen

Redactie - 15 januari 2020

Schiphol krijgt extra service speciaal voor gezinnen

Redactie - 15 januari 2020

Er zijn weinig dingen zo stressvol als met kleine kinderen op vliegvakantie gaan. Veel bagage, jengelend kroost en terwijl jij je paspoort zoekt, loopt die kleine net weer weg of zet het op een brullen.

Nanny voor je kids

Schiphol wil het reizen voor gezinnen aangenamer maken door bij de security speciale nanny’s in te zetten. Deze nanny’s stellen de kinderen op hun gemak en helpen bij de security procedure en maken deel uit van de family lanes die Schiphol op verschillende plekken heeft geopend.

Uit onderzoek van Schiphol blijkt dat de tevredenheid van de reizigers door deze voorzieningen is gestegen. Ook op andere vlakken probeert de nationale luchthaven het stressniveau van de reizigers te verlagen. Zo komen er grote self service informatiezuilen waar reizigers makkelijk hun vragen kunnen stellen. Indien nodig kun je ook een vraag stellen aan een medewerker. Ook zet Schiphol mobiele teams in die via deze zuilen op te roepen zijn.

Tijdsbesparing

Net als bij de luchthaven van Dallas gaat Schiphol experimenteren met fast passes waarmee transferpassagiers die minder dan een uur overstaptijd hebben, versneld langs security en douane kunnen. Dat zou een tijdsbesparing van 20 minuten moeten opleveren.

Op piekdagen wil Schiphol reizigers nog beter informeren over de drukte. Er hangen 70.000 sensoren op de luchthaven en Schiphol kan daarmee goed voorspellen op welke plekken het wanneer druk is. Door mensen bij drukke dagen een persoonlijk timeslot aan te bieden denkt Schiphol de drukte te kunnen verspreiden.

Bespaar ook tijd, zeker als je met kinderen reist, door een nachtje nabij Schiphol te logeren. Zo hoef je niet in alle stress en haast weg op de dag van vliegen, maar kan je rustig een dag eerder inladen en alvast vertrekken naar de luchthaven. Vakantieganger Lia deed dit ook, zij verbleef in hotel citizenM Schiphol Airport en laat weten: ‘Ideaal zonder stress op reis, vlakbij vertrekhal, geluidsdichte kamers, fijne douche, fijn bed.’

Logeren in de Schiphol terminal kan ook bij het Mercure hotel, van tevoren check je ruimbagage al in: “Perfect als je erg vroeg moet vliegen en toch een beetje een normale nachtrust wil krijgen. Je staat op en loopt naar de gate. Binnen een klein uurtje zit je in je vliegtuig en begin je uitgerust aan je vakantie. Je mag uitsluitend handbagage meenemen. wij gingen maar 4 dagen weg dus hadden alleen handbagage. Goedkoop is het echter niet“, aldus vakantieganger Fenna.

Zonder stress en voor weinig geld overnachten? Ga dan naar de Herbergh Amsterdam Schiphol Airport, zoals ook Ad met zijn partner deed: “Als je zonder stress vanaf Schiphol wil vertrekken, is dit een heel fijn kleinschalig familiehotel met 2 prima restaurants. De kamerprijs is zeer acceptabel. Met de gratis shuttle-bus ben je in 10 minuten op Schiphol.”

Bron: ANP