Roadtrip Italië: 4 mooie routes voor een autorondreis in Italië

Redactie - 28 januari 2020

Roadtrip Italië: 4 mooie routes voor een autorondreis in Italië

Redactie - 28 januari 2020

Helderblauwe meren zo ver als het oog reikt, pittoreske dorpjes langs de Amalfikust of glooiende heuvels in het binnenland: Italië heeft routes te kust en te keur voor een autovakantie. Reis met Zoover door het Zuid-Europese land en doe inspiratie op voor een roadtrip Italië!

Roadtrip Italië Abruzzo

Roadtrip Italië: ontdek Abruzzo met een huurauto

Een bergachtig landschap, talloze wijngaarden en maar liefst vijf nationale parken kenmerken de regio Abruzzo, iets ten noordoosten van Rome. Dit gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme, ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars die op zoek zijn naar rust. Vlieg naar Rome, huur een auto en rijd op je gemak van de Italiaanse hoofdstad naar Abruzzo en via Lazio naar Molise. Onderweg bewonder je de meest prachtige bergen en maak je een paar stops in charmante dorpjes als Pescasseroli of Opi. Maak eventueel je roadtrip Italië langer door richting de Adriatische Zee te rijden en een paar dagen in Vasto te verblijven. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht hebt op de Trabocchikust, een van de weinige ruige kusten van Italië.

Roadtrip Italië Valpolicella

Autovakantie Italië: van het Gardameer naar het Molvenomeer

Een schitterend rit door de Italiaanse regio Veneto langs de oevers van het Gardameer, dwalend door het Valpolicella gebied en genietend in Verona. Daarna dwars door de bergen naar het bergmeer Lago di Molveno via de statige hoofdstad Trento en terug via de rustige westkant van het Lago di Garda tot de gezellig drukke stad Brescia. Wat kun je verwachten? Imponerende uitzichten, fotomomenten die je niet wil missen, kastelen, wijngaarden, het romantische Verona en de meest pittoreske pastelkleurige dorpen aan het Gardameer.

Op zoek naar een camping rond het Gardameer? Sjoerd is zeer tevreden over Camping Piantelle. ‘We zijn hier twee weken geweest en hebben een geweldige tijd gehad. Mooie camping, aardig personeel, fijn zwembad, leuke animatie en een prima accommodatie. Vanuit de camping kun je leuke uitstapjes maken: met de boot naar Sirmione, met de trein naar Verona, een waterpark, leuke plaatsjes zoals Salo en Pescheira.’

Roadtrip Italië Amalfikust

Roadtrip Italië: slow travel langs de adembenemende Amalfikust

De Amalfikust staat niet voor niets sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze Italiaanse regio heeft namelijk een van de mooiste kustlijnen van Europa. Kies voor de route van Salerno naar Sorrento, die nog geen 60 kilometer lang is, maar onderweg zoveel prachtige vergezichten biedt, dat je onderweg blijft stoppen. Parkeer bijvoorbeeld in het charmante dorpje Ravello en neem het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee in je op.

Een stop in het nabijgelegen Amalfi mag natuurlijk niet ontbreken, net als een bezoek aan het kleurrijke Positano. Eenmaal in Sorrento kun je ervoor kiezen terug te keren naar Salerno via de noordelijke kant van de Amalfikust. Maar je weg vervolgen naar Pompeï is ook een optie. Eindig je roadtrip Italië in Napels, een stad die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. De route langs de kust is enorm populair en kun je het best ver buiten het hoogseizoen doen omdat je in Nederland genoeg files kunt rijden.

Roadtrip Sicilië

Autorondreis Sicilië

Of je nu Palermo in het westen of Catania in het oosten als startpunt kiest, onderweg rijd je gegarandeerd langs citroenbomen, olijfbomen en pittoreske dorpjes. Wie de westkant van het eiland wil ontdekken, mag een bezoek aan de indrukwekkende vulkaan de Etna natuurlijk niet missen. Een stop in de barokke stad Syracuse in zuidelijke deel van Sicilië mag zeker niet ontbreken tijdens je roadtrip Sicilië. Griekse overblijfselen en tempels bewonderen? Parkeer dan je auto in de stad Agrigento. Op zoek naar cultuur? Maak dan een stop in Cefalu in het noorden en Taormina in het westen. Wil je het eiland helemaal rondrijden? Neem dan in elk geval twee weken de tijd, want met ruim 1.000 kilometer aan kustwegen ben je wel even onderweg.