7 rare weetjes over vliegen die je nooit wist

Redactie - 20 juli 2019

7 rare weetjes over vliegen die je nooit wist

Redactie - 20 juli 2019

Het maakt niet uit of je vakantie viert op Kreta, met een huurauto alle verborgen strandjes van Ibiza gaat ontdekken of twee weken lang op het strand in Thailand doorbrengt. Een ding hebben deze vakanties gemeen, je stapt ervoor in het vliegtuig. Vliegen beschouwen we tegenwoordig als iets heel normaals. Iets waar we niet eens bij nadenken. Daarom vraag ik me hoeveel van de volgende weetjes over vliegen jij weet.

Weetjes over vliegen

Er zijn zoveel weetjes over vliegen, dat ik er misschien wel honderd op kan noemen. Dat is natuurlijk een beetje veel, dus ik heb de meest bijzondere weetjes voor je verzameld. Lees je mee?

Weetjes over vliegen beeld Gadini via Pixabay
Schroefje los

Dit vond ik tussen alle weetjes over vliegen misschien wel de raarste. Er bestaan – serieus – richtlijnen hoeveel schroeven een toestel mag missen en toch nog de lucht in mag gaan. Er zijn verhalen bekend dat er vliegtuigen landen waarvan in de vleugel minimaal vijf schroeven ontbraken.

Slechte adem

Misschien wist je al wel dat je tijdens het vliegen genoeg moet drinken om uitdroging te voorkomen. Wanneer je namelijk te weinig vocht tot je neemt, droogt je mond uit, met een slechte adem tot gevolg. Niet zo prettig voor de passagier op de stoel naast je.

Jantje lacht, Jantje huilt

Misschien heb je het zelf niet eens door, maar tijdens een vlucht schijn je emotioneler te zijn dan op de grond. Geef eens eerlijk toe: heb je niet al eens je tranen de vrije loop gelaten, wanneer je een film in het vliegtuig kijkt? Ik beken. Ik huilde tranen met tuiten bij het laatste deel van de Hunger Games. Iets wat ik thuis écht niet zou doen.

Weetjes over vliegen beeld StelaDi via Pixabay

Geen paniek

Mensen die last hebben van vliegangst, vinden turbulentie verschrikkelijk. Passagiers zonder vliegangst zijn er trouwens ook niet dol op. Een geruststelling: er is nog nooit een vliegtuig neergestort door turbulentie. Dus riemen vast. Adem in, adem uit, dan is het zo weer voorbij.

Opgesloten

Je hoort wel eens van die wilde verhalen, van mensen die in het vliegtuig naar het toilet gaan en er niet meer uitkunnen. Van deze lijst met weetjes over vliegen is dit de meest geruststellende. Je kunt jezelf niet opsluiten op het toilet van het vliegtuig. Mocht er iets gebeuren, krijg je het slot onverhoopt niet meer open? De crew heeft een (geheime) manier om de deur aan de buitenzijde te openen, wanneer dit nodig mocht zijn.

Vroege vogel

Mocht je last hebben van vliegangst, dan adviseren experts een vlucht in de ochtend te nemen. ’s Morgens zijn de weersomstandigheden het meest ideaal, wat de kans op bijvoorbeeld turbulentie vermindert. Bijkomend voordeel: als vroege vogel betaal je doorgaans minder voor je ticket, heb je minder kans op vertraging en is het rustig(er) op de luchthaven.

Tip: Kies je inderdaad voor een vroege vlucht? Boek dan een kamer nabij de luchthaven. Hotel citizenM Schiphol Airport bij Schiphol is populair en ontvangt van onze reviewers een 8,8. Vertrek je vanaf Eindhoven Airport, dan is het Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport een aanrader. Is Rotterdam The Hague Airport jouw vliegveld? Een kamer in het Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport is dan een goed idee.

Weetjes over vliegen beeld funfunfun via Pixabay

Vies

Urenlang je plas ophouden omdat je denkt dat het toilet aan boord vies is. Think again. Niet het toilet is de smerigste plek in het vliegtuig, maar het tafeltje voor je. Mircobiologen zochten het uit en vonden er niet minder dan 3.000 verschillende bacteriën op. Misschien toch even wat glorixdoekjes in je handbagage steken, zodat je van een schone tafel kunt eten tijdens je vliegreis. Oh, de op twee na smerigste plek is de stoelzak. Het is maar dat je het weet.