6x populaire accommodaties in Umbrië

Redactie - 19 februari 2019

6x populaire accommodaties in Umbrië

Redactie - 19 februari 2019

Overweeg je een kampeervakantie in Umbrië? Deze Italiaanse regio staat bekend om haar glooiende groene heuvels met olijfbomen én om haar wijngaarden. Combineer je je kampeervakantie graag met een bezoek aan populaire steden? Perugia, Assisi en Todi zijn enkele toppers van de regio. Als je ook nog op zoek bent naar een verblijf lees dan verder want deze 6 populaire accommodaties in Umbrië scoren het best.

Camping Villaggio Punta Navaccia populaire accommodaties in Umbrië

6. Camping Villaggio Punta Navaccia

Jullie schrijven dat je op Camping Villaggio Punta Navaccia (8,2) vriendelijk wordt ontvangen door de drie zussen die deze camping runnen. Zij doen er vanaf dat moment alles aan om je een fijne vakantie te bezorgen. Hier zit je goed wanneer je houdt van kleinschaligheid en je je graag mengt met locals. Veel Italianen hebben een vaste staanplaats. De camping ligt aan een meer waar veel activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd. Wat dacht je van kanoën of varen?

Camping Pian di Boccio populaire accommodaties in Umbrië

5. Camping Pian di Boccio

Op de top van de heuvel in Bevagna en tussen de dennenbossen kampeer je met het gezin bij Pian di Boccio. Verkoeling vind je hier genoeg dankzij de schaduwrijke plaatsen en fijne zwembaden. Jullie laten weten dat de animatie top is, de kids mogen zelfs hun eigen pizza bakken. Deze camping scoort gemiddeld een 8,4.

Camping Cerquestra populaire accommodaties in Umbrië

4. Camping Cerquestra

Op Cerquestra vier je vakantie in een nette bungalow. Rondom je accommodatie heb je alle ruimte en privacy. Tel daar het uitzicht over het Trasimenomeer bij op en je weet dat je goed zit. Gemiddeld scoort deze camping dan ook een mooie 8,5. Ben je toe aan wat sightseeing? Mooie dorpjes zijn er in de omgeving genoeg te vinden. Maar ook een dagtrip naar steden als Perugia en Arezzo is zo gemaakt.

Camping Il Collaccio (Glamping) populaire accommodaties in Umbrië

3. Il Callaccio (Glamping)

Rustzoekers zijn aan het juiste adres bij Il Callaccio (Glamping) waar je geen animatie vindt en verblijft in de natuur. Zoals je ziet is het uitzicht op de bergen geweldig. Heb je een keer geen zin om te koken? In het restaurant op de camping eet je voor weinig geld een eenvoudige Italiaanse maaltijd zoals pizza of pasta. Jullie beoordelen deze camping met een dikke 9.

Camping Kursaal populaire accommodaties in Umbrië

2. Camping Kursaal

Camping Kursaal in Passignano eindigt met een 9,1 op nummer twee. Jullie zeggen dat dit een kleinschalige en gemoedelijke camping is. Bubbel in de jacuzzi bij het zwembad of trek eropuit in de omgeving. Dit is een goede uitvalsbasis om steden te verkennen. Voor de camping stap je namelijk zo de trein in!

Camping Trasimeno populaire accommodaties in Umbrië

1. Camping Trasimeno

Op Camping Trasimeno kun je gratis een fiets pakken, leuk om de omgeving te verkennen! Op de camping zelf heb je hem eigenlijk niet nodig want heel groot is hij niet. De score van een 9,3 dankt Trasimeno volgens jullie aan het behulpzame personeel, de ruime staanplaatsen en de fijne zwembaden. Er is zo nu en dan animatie, maar niet overdreven veel.