Parkeren Gent: ondergronds of op straat?

Redactie - 12 maart 2020

Parkeren Gent: ondergronds of op straat?

Redactie - 12 maart 2020

Gent is een perfecte stad voor een snelle stedentrip op een dagje weg over de grens. Ga je met de auto? Check dan hier waar je kunt parkeren in Gent.

Parkeren in Gent - Straat

Parkeren in Gent: ondergronds of op straat?

In Gent houden ze niet zo van drukke straten vol auto’s. Ze gaan liever voor gezellige voetgangersgebieden en een hele berg bezienswaardigheden op loopafstand. Zo loop je van het statige Kasteel het Gravensteen moeiteloos door naar de Sint Baafskathedraal en de Lakenhalle. Als je wilt, kun je jouw auto wel parkeren in het centrum. Er zijn zeven ondergrondse parkeergarages die duidelijk aangegeven worden op de borden als je aan komt rijden. Ook op straat parkeren kan, al betaal je dan al wel snel zo’n 10,- euro voor 3 uur. Ga je voor een dagje Gent op een zon- of feestdag? Dan is parkeren op straat gratis.

Lage emissiezone in Gent

Sinds dit jaar heeft Gent een lage emissiezone ingesteld in en rond het centrum. Om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, mogen de meest vervuilende auto’s simpelweg het centrum niet meer in. Op de website van de gemeente kun je checken of dit wellicht ook voor jouw rammelbak geldt.

Dagje uit in Gent

Parkeren in Gent: ga voor gratis bij een park-and-ride

Niets betalen voor parkeren in Gent? Dat kan. Rondom het stadscentrum vind je meerdere park-and-rides. Vooral die bij de Watersportbaan, Galveston en Weba/Decathlon liggen gemakkelijk dicht bij de mooie straatjes van de historische binnenstad. Vanaf de P+R’s pak je gemakkelijk een bus of tram richting het stadscentrum. Ook handig voor als jouw auto niet door de emissiecheck komt.

Stedentrip Gent

Overnachten in Gent: accommodaties met parkeermogelijkheden

Nog een optie tijdens een stedentrip Gent: je parkeert je auto simpelweg voor de deur van je accommodatie. Overnacht bijvoorbeeld bij Holiday Inn Gent Expo, dan pak je gemakkelijk de tram richting het centrum. Of ga voor een hotel in hartje centrum zoals het Hotel NH Gent Belfort en laat je auto achter op een P+R. Parkeren bij het hotel zelf kan ook, en kost zo’n 25,- euro per nacht.