Hoe vind je een romantisch hotel dat nog redelijk te betalen is? We vonden ze in passages en aan dromerige pleintjes: lieve hotelletjes met gebloemd behang en trappenhuizen vol brocante. Onder zeil in de lichtstad. 8 Romantische Budgethotels in Parijs

Budgethotels in Parijs

Het hoogst gelegen hotel van Parijs: ERMITAGE HÔTEL

Een turquois trappenhuis brengt je naar 12 kamers met originele schilderijen en gebloemd behang, dat speciaal uit Engeland komt en om de vijf jaar wordt vernieuwd. Bij aankomst: willen jullie de tuin nog even zien? En horen jullie hoe stil het hier is? Duur is het in ieder geval niet. Voor 110 euro slaap je aan de voet van de Sacre Coeur in een stijlvol gedecoreerd hotel, een geschenk van een rijke bankier aan zijn minnares. Kan het romantischer.

Het hoogst gelegen hotel van Parijs

Aan het dromerige Place Emile Goudeau: TIMHOTEL

De charme van dit hotel schuilt in zijn ligging, aan het dromerige Place Emile Goudeau, een schuin aflopend pleintje halverwege Montmartre dat uitkijkt op Parijs. Ernaast ligt het wereldberoemde kunstenaars nest Bateau Lavoir, waar o.a. Picasso atelier hield. De kamers zijn niet bijzonder sfeervol ingericht, maar wel erg schoon en van alle luxe voorzien. Vraag naar een kamer met uitzicht op de Sacre Coeur. De meest romantische plek van Parijs.

Budgethotels in Parijs: HÔTEL PRIMA LEPIC

Hemelbedden, gebloemd behang. Alles brandschoon. Wij zijn vooral enthousiast over de smeedijzeren stoeltjes in de hal, de authentiek betegelde hal en niet te vergeten de ligging: hartje Montmartre.

Het hotel ligt ver genoeg van het toeristische Place du Tertre om hip te mogen heten. Geen art nouveau voor de eigenaren van dit hotel, geen brocante, geen krullen. Dit is het jongste, hipste en tegelijkertijd goedkoopste hotel in deze lijst.

Parijs

Budgethotels in Parijs: HÔTEL CAULAINCOURT SQUARE

Het hotel ligt ver genoeg van het toeristische Place du Tertre om hip te mogen heten. Geen art nouveau voor de eigenaren van dit hotel, geen brocante, geen krullen. Dit is het jongste, hipste en tegelijkertijd goedkoopste hotel in deze lijst.

Pure nostalgie: HÔTEL DE NICE

Leuke wijk (de Marais), bijzonder hotel. 23 Kamers vol pluche, antiek en brocante. Parijs zoals Parijs bedoeld is. Vergane glorie? Zo ervaren we het niet. Het hotel ademt nostalgie, maar is alles behalve stoffig. Bovendien ligt het moderne Centre Pompidou op kruipafstand en kun je in de Rue de Roi Sicilie (om de hoek) met zijn vele designwinkels goed shoppen.

In een passage: HÔTEL CHOPIN

Vlakbij de grote boulevards, maar een oase van rust, want gelegen in een passage, de prachtige Passage Jouffroy, waar je niets merkt van de drukte buiten. Behalve door zijn ligging ook bijzonder door de romantische aankleding van de kamers en de receptie met piano!

 Budgethotels in Parijs: HÔTEL LANGLOIS

In 2001 werd Hôtel des Croises gebruikt in de film The Truth about Charlie van Jonathan Demme, maker van o.a. Silence of the lambs en Philadelphia en omgedoopt tot Hôtel Langlois. Sindsdien draagt het legendarische hotel uit 1896 de naam uit de film. De kamers zijn opvallend groot en parels van art nouveau. De keramische schouwen, de mahoniehouten kasten, de gietijzeren lift in de hal – alles ademt Belle Epoque. Zelfs de schilderijen zijn van een zodanige kwaliteit dat ze rechtstreeks uit Musée d’Orsay lijken te komen.

museum

Een fenomeen: HÔTEL NESLE

Wie in de jaren zestig naar Parijs trok om groots en meeslepend te leven, klopte aan bij Madame Renée Busillet, de indrukwekkende eigenaresse van dit eigenzinnige hotel midden in St.Germain des Près met twintig kamers die elk anders zijn ingericht. ’s Morgens stonden ze gewoon allemaal met hun rugzak te wachten tot de deuren open gingen’, zei ze ooit over de tijd dat Sartre nog bon ton was en St.Germain nog hip.

Uitgelichte berichten

Eva

Redacteur

10 december - 2019

Reacties