12 opmerkelijke weetjes over de reisbranche

Redactie - 17 augustus 2019

12 opmerkelijke weetjes over de reisbranche

Redactie - 17 augustus 2019

Het duurste en het oudste hotel ter wereld? Het meest bezochte land? Niet per se nuttig, wél leuk om te weten. Wij hebben 12 opmerkelijke weetjes over de reisbranche verzameld. Benieuwd? Lees snel verder!

Opmerkelijke weetjes over de reisbranche

Skyline van Dubai | Photo by Denis Harsch on Unsplash

1. Stad met de hoogste hotels

Maar liefst zes uit de top tien van de hoogste hotels ter wereld staan in één stad. Drie keer raden: Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het JW Marriott Marquis Dubai is met 76 verdiepingen en 355 meters lang ’s werelds allerhoogste hotel.

2. Aantal hotelkamers ter wereld

Ooit over nagedacht hoeveel hotelkamers er wereldwijd eigenlijk zijn? Volgens een rapport van Intercontinental hotels group telt de wereld er zo’n 15.5 miljoen. Naar verwachting loopt dit aantal snel op richting de 20 miljoen.

3. Hoogste kamerprijs

Je zou misschien denken dat je de duurste hotelkamers in New York vindt, maar het is Genève in Zwitserland waar je het hoogte bedrag betaalt voor een hotelovernachting. Het gemiddelde tarief voor een kamer ligt hier rond de driehonderd euro. Zo slaap je in het vijfsterrenhotel Métropole Genève – in 1854 gebouwd op oude vestingwerken – vanaf 320 euro per nacht.

4. De duurste hotelkamer

De Royal Penthouse-suite van Hotel President Wilson in Genève staat bekend als de duurste hotelkamer ter wereld. De gemiddelde prijs per nacht voor deze kamer ligt tussen de 60 duizend en 85 duizend euro. Wat je daarvoor krijgt? Een spectaculair uitzicht op het meer van Genève, de Mont Blanc én de Alpen, toiletartikelen van Hermès en toegang tot de exclusieve Spa La Mer en sterrenrestaurants, onder andere.

5. Het meest bezochte land

Het meest bezochte land ter wereld? Dat is Frankrijk. Jaarlijks trekken meer dan 80 miljoen toeristen de landgrenzen over. Niet zo verrassend als je de schilderachtige dorpjes, imposante Alpen, goede wijnen en een keuken om je vingers bij af te likken bij elkaar optelt. En vergeet de gezellige campings en chambre d’hotes niet!

6. Duurste hotelkamers van New York

In New York delen het Ritz-Carlton Central Park en Mandarin Oriental de plek voor de duurste hotelkamer van Amerika. Vanaf 995 dollar kun je hier de nacht doorbrengen.

View this post on Instagram

What a view. @bastianhellarvik

A post shared by Marte Hellarvik (@martefhellarvik) on

7. Het oudste hotel ter wereld

Het oudste hotel ter wereld staat in Japan. De vijfsterrenaccommodatie in Hayakawa heeft volgens het Guinness Book of World Records de oudste warmwaterbron ter wereld, gebouwd in 705. Koshu Nishiyama Onsen Keiunkan ligt midden in een vallei en het natuurlijk warme bronwater stroomt in alle kamers uit de douches. Het lekkerste Koshu-rundvlees wordt geserveerd in de traditionele Japanse ryokan en ook aan een karaokekamer ontbreekt het hier niet.

8. Cruiseschepen

Dagelijks vervoeren cruiseschepen over de wereld meer dan 300.000 gasten. Het Caribisch gebied was de afgelopen jaren de populairste cruisebestemming.

Opmerkelijke weetjes over de reisbranche

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

9. Duurste roomservice

De duurste roomservice vind je in Las Vegas. Je bestelt hier een ontbijtje vanaf 68 dollar. In New York City betaal je met ongeveer 67 dollar nét iets minder.

10. Hotelomzet in de VS

De hotelindustrie in de Verenigde Staten zorgde in 2016 voor een omzet van meer dan 162 miljard dollar. Dit ligt inmiddels wat miljarden hoger en zal naar verwachting alleen nog maar stijgen. Amerikanen geven jaarlijks enorme bedragen uit aan hotel- en motelkamers en toeristen kunnen er ook wat van!

11. Grootste hotel ter wereld

In Maleisië staat op dit moment het grootste hotel ter wereld. Het First World hotel telt ruim zeven duizend kamers, die overigens prima betaalbaar zijn; de prijs per kamer ligt tussen de  tussen de 12 en 83 euro per nacht. Nog even en het Abraj Kudai Hotel in Saoedi Arabië zal de eerste plaats innemen. Als dit hotel af is zal het over tienduizend kamers en maar liefst zeventig restaurants beschikken.

12. Mannen versus vrouwen

Stewardessen, hostessen, reisleidsters, hotelreceptionistes, hotelmanagers en horecapersoneel in restaurants. Nog altijd zijn vrouwen beter vertegenwoordigd dan mannen in de reisbranche.