Wie voor het vliegen nog even taxfree wil winkelen, kan dat het beste doen op de luchthavens van London Heathrow en Kopenhagen. Uit onderzoek blijkt dat dit binnen Europa de beste vliegvelden zijn om taxfree te shoppen.

Winkelen op Europese luchthavens

Beste luchthavens om te shoppen

Londen en Kopenhagen verslaan daarmee Parijs Charles De Gaulle en Milaan Malpensa die op plek drie en vier eindigden. Verder staan in het lijstje luchthavens van onder meer Lissabon, Rome en Barcelona.

Heathrow is met meer dan 80 miljoen reizigers in 2018 een van de belangrijkste reisknooppunten ter wereld. Het wordt al jaren geprezen om het rijke winkelaanbod. Onder meer de luxe ketens Prada en Tiffany hebben er een vestiging. De luchthaven garandeert dat klanten nooit meer betalen dan bij dezelfde winkel in het centrum van de stad.

Kopenhagen wordt vooral geroemd om de mix van Scandinavische en internationale merken. In de meer dan 11.000 vierkante meter tellende vertrekhal zitten zowel winkels die lokale producten verkopen als internationale ketens als Gucci, Hermes en Lego.

Bron: ANP

Overnachten op luchthaven Schiphol

Heb je een stedentrip Kopenhagen gepland en wil je graag dicht bij Schiphol overnachten? Doe dat dan eens bij het met een 8,4 beoordeelde Hotel citizenM Amsterdam Airport. Reviewer Niki sliep in dit trendy hotel: ‘Ideaal gelegen, op loopafstand van Schiphol. Bij aankomst zelf inchecken en voor vragen loopt er personeel rond. Niet een hele grote kamer, maar voor één persoon prima. Veel gadgets. Licht, tv en vitrage werkt allemaal via de iPad. ’s Ochtends een goed ontbijt voordat je vertrekt naar Schiphol. Wil je ontspannen aan je citytrip Londen beginnen? Slaap dan de nacht voor vertrek bij Hotel Steigenberger Airport Hotel Amsterdam. Vakantiegangers Tanja en André verbleven recent in het hotel: ‘Voor ons de eerste keer en zeer goed bevallen. Prima ontvangst en mooie kamer. Goede verbinding met shuttle bus naar Schiphol in 10 minuten.’

Uitgelichte berichten

Marcel

Redacteur

14 februari - 2020

Reacties