Ontdek de top 5 mooiste stranden op Tenerife

Redactie - 25 oktober 2020

Ontdek de top 5 mooiste stranden op Tenerife

Redactie - 25 oktober 2020

Tenerife is een van de populairste Canarische Eilanden. De mooie stranden en het lekkere weer maken Tenerife dan ook tot een heerlijke vakantiebestemming. Van goudgele zandstranden tot unieke, vulkanische zandstranden: op Tenerife vind je het allemaal. Ben je benieuwd naar de beste stranden op deze vakantiebestemming? We hebben de top 5 mooiste stranden op Tenerife voor jou op een rijtje gezet.

1. La Tejita

La Tejita is een van de grootste en mooiste natuurlijke stranden op Tenerife. Het prachtige zandstrand en het uitzicht op de Montaña Rojo maken dit strand tot een van onze favorieten. Het strand ligt op ongeveer een halfuurtje wandelen van de kustplaats El Médano en is absoluut deze wandeling waard. Mocht je een auto gehuurd hebben dan kan je deze ook gemakkelijk vlakbij het strand parkeren. La Tejita is over het algemeen vrij rustig met een relatief ongerepte uitstraling. Vandaar dat La Tejita tot een van de mooiste stranden op Tenerife behoort.

Mooiste stranden Tenerife

2. Las Teresitas

Las Teresitas is een van de mooiste stranden op Tenerife. Het goudkleurige zand, de wuivende palmbomen en het blauwe water maken dit strand tot een van de toppers op het eiland. Daarbij vind je hier ook verschillende faciliteiten zoals eettentjes, douches en kleedkamers. Je zou het niet verwachten maar vroeger bestond dit gebied vooral uit zwarte, rotsachtige kust. Het 1,5 kilometer lange Las Teresitas strand is namelijk aangelegd en opgespoten met zand uit de Sahara. Vandaar dat het zo heerlijk vertoeven is op dit strand.

3. Playa Jardin

Playa Jardin is een uniek strand met vulkanisch zand. De omgeving is ontworpen door de Canarische kunstenaar César Manrique die hier ook prachtige botanische tuinen heeft aangelegd. Het zwarte zand vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Het strand ligt in de gezellige badplaats Puerto de la Cruz en is geliefd onder zowel surfers als zwemmers. Vlakbij Playa Jardin ligt het bijzondere zwembadcomplex Lago Martianez ontworpen door Manrique, hier kan je rustig zwemmen met uitzicht op zee. Kortom, genoeg te beleven op en rondom Playa Jardin.

Mooiste stranden op Tenerife

4.  Playa de Abama

Het mooie Playa de Abama is nog niet zo bekend bij het massatoerisme. Het is dan ook een relatief kleine baai maar wel met prachtig goudgeel zand. Daarbij is er een golfbreker aanwezig waardoor je in alle rust kan zwemmen. Dit strand is een geweldige optie als je een dagje in het zonnetje wilt relaxen. Daarbij kan je vanaf hier ook genieten van de prachtige zonsondergang met uitzicht op het Canarische eiland La Gomera. Bezoek je het strand met de auto? Sla dan Los Gigantes niet over. Dit is namelijk een prachtig, ruig strand op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf Playa de Abama.

5.  Playa de Las Vistas

Playa de Las Vistas is een van de beste stranden om lekker te ontspannen in het zonnetje. Het mooie zandstrand, het rustige water en de talloze faciliteiten maken Playa de Las Vistas dan ook tot een heerlijk strand. Zo zijn er in de buurt talloze gezellige restaurantjes om lekker te lunchen of een verkoelend drankje te scoren. Daarbij wandel je vanaf Playa de Las Vistas ook gemakkelijk naar Playa del Camisón en Playa de los Cristianos. Deze stranden zijn allen een goede optie voor mensen die graag in een levendige omgeving verblijven en vlakbij het strand willen zitten. In dit gebied vind je een ruim aanbod aan accommodaties op loopafstand van het strand, ideaal!

Mooiste stranden Tenerife

Op vakantie naar Tenerife?

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar dit prachtige Canarische eiland? Bekijk dan deze accommodatie tips vlakbij de mooiste stranden op Tenerife.