Ontdek de indrukwekkende natuur van Lanzarote

Redactie - 28 februari 2020

Ontdek de indrukwekkende natuur van Lanzarote

Redactie - 28 februari 2020

De natuurlandschappen van Lanzarote zijn bijzonder en divers. Het Canarische Eiland werd gevormd door vulkaanuitbarstingen in de 18eeeuw. Zwarte en witte stranden, glooiende vulkaanlandschappen, honderden palmbomen, grotten en cactussen zijn het resultaat. Ontdek de indrukwekkende natuur van Lanzarote tijdens je vakantie op het eiland.

Lanzarote

Lanzarote in en op het water

Ook de onderwaterwereld van het Spaanse eiland is indrukwekkend. De vulkanische grond heeft ervoor gezorgd dat er verschillende grotten zijn ontstaan die je al duikend kunt ontdekken. Het water is enorm helder waardoor je soms wel tientallen meters zicht hebt. Snorkelen is dus ook een optie als duiken je niet ligt. Wist je dat Lanzarote ook dé plek is om te surfen? De golven zijn hier top van zonsopkomst tot zonsondergang. Bij La Santa bevindt zich een surfspot waar alle ervaren surfers samenkomen. Het is er een echt suferswalhalla.

Timanfaya National Park Lanzarote

Ontdek het Timanfaya National Park

Lanzarote bestaat uit meer dan honderd slapende vulkanen, die zorgen voor het bijzondere landschap. Het hart van het vulkaanlandschap ligt in het Timanfaya National Park. Het park is vernoemd naar het dorpje dat verwoest werd tijdens de uitbarstingen. Het park is beschermd gebied en dat betekent dat je niet zomaar op eigen houtje het park in mag. Met een georganiseerde tour ga je wandelend en met een touringcar de ruige natuur van Lanzarote ontdekken. Boek op tijd, want de tours zitten vaak vol.

La Geria Lanzarote

Wijn proeven in La Geria

Midden in de zwarte lavagrond van La Geria wordt wijn verbouwd. De bewoners van het eiland hebben een vindingrijke manier gevonden om wijn te verbouwen, namelijk door halve cirkels te graven en deze te vullen met lavasteentjes, die water goed vasthouden. In de omgeving staan verschillende bodega’s waar je wijn kunt proeven en kopen. Aanrader!

Lago Verde Lanzarote

Het groene meer Lago Verde

Lago Verde is een bijzonder natuurverschijnsel. Dit meer heeft een bijna surrealistische groene kleur. Het dankt zijn kleur aan de algen die in het zoute water leven. Het meer, vlakbij vissersdorp El Golfo, is gratis te bezoeken.

Overnachten op Lanzarote

Heeft de natuur van Lanzarote jou overtuigd om het eiland te ontdekken? Is Lanzarote jouw volgende vakantiebestemming? Als je een van de volgende accommodaties boekt, weet je zeker dat je onbezorgd op vakantie gaat.

  • In Hotel Floresta*** kun je zowel met all-inclusive als zonder all-inclusief verblijven. Verwacht geen groot hotel, maar een kleinschalig appartementencomplex waar je heerlijk tot rust komt.
  • Hotel Lanzarote Village**** ligt net buiten het centrum van Puerto del Carmen, wat op ongeveer tien minuten lopen ligt. Het strand is daarentegen voor de deur.
  • Appartement Relaxia Lanzaplaya*** is een plek waar je helemaal tot rust komt. Er is een heerlijk zwembad, geen animatie, maar wel af en toe ’s avonds livemuziek.
  • Luxe verblijf je in Villa Kamezi****. Elke villa beschikt over een eigen zwembad. Als dat niet genieten is.
  • Appartement Barcarola Club*** krijgt van jullie niet voor niets een 8,6 gemiddeld. Het is een rustig en goed onderhouden appartementencomplex. Vooral het ontbijtbuffet scoort erg goed.
  • Vakantiepark HL Club Playa Blanca**** is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De hele dag door worden er leuke activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd.
  • Hotel Riu Paraiso Lanzarote Resort**** is een groot complex, waardoor je veel keuze hebt als het op eten aankomt. Je kunt zowel all-inclusive van het buffet genieten als à la carte in het restaurant.