Afgelegen onbewoond eiland zoekt twee beheerders

Redactie - 17 januari 2020

Afgelegen onbewoond eiland zoekt twee beheerders

Redactie - 17 januari 2020

Duizenden mensen van over de hele wereld hebben zich aangemeld om een koffietentje en accommodatie te beheren op het Great Blasket Island van Ierland, het meest westelijke eiland van Europa. Vorige week plaatste het eiland een oproep hiervoor op Twitter: onbewoond eiland zoekt beheerders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Great Blasket Island (@greatblasketisland) op

Leven op een onbewoond eiland

Het eiland zoekt twee personen, idealiter een stel of vrienden, die van 1 april 2020 tot 1 oktober 2020 op het verder onbewoonde eiland willen doorbrengen. ‘Het is een zeer eenvoudige, off-the-grid, soort van glampingervaring‘, vertelt eigenaar Alice Hayes aan RTÉ Radio 1’s Morning Ireland. ‘Er is geen elektriciteit, geen internet, geen warme douches. Het zijn kaarsen branden, wilde dieren, sterren, de natuur. Het is prachtig.’

Great Blasket, voor de kust van Dingle in County Kerry is zo afgelegen als je het kunt krijgen. Het is het meest westelijke eiland van Europa. Het is wild, ruig en ongelooflijk mooi. De laatste bewoners vertrokken rond 1953 na een sterke daling van de bevolking, en door zorgen over de regelmatige toegang tot het eiland. Het blijft nu grotendeels onbewoond, met uitzondering van enkele witstenen huisjes die in het hoogseizoen voor toeristen toegankelijk zijn.

De nieuwe huisbewaarders van het eiland zullen drie stenen huisjes moeten schoonhouden. Ze moeten ook de coffeeshop beheren, deze ’s morgens openen en thee en koffie serveren aan de gasten en de dagjesmensen die met de boot aankomen. De koffie wordt gezet op een gasfornuis.

Bron: ANP

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Great Blasket Island (@greatblasketisland) op

Op vakantie naar Ierland

Zie je het niet zitten om op dit onbewoonde eiland te leven, maar wil je dit paradijsje wel een keer bezoeken? Dan kun je met de boot een dagtrip maken vanuit Dingle. Dit prachtige schiereiland in het zuiden van Ierland is een fantastische uitvalsbasis voor een wandelvakantie.

Of blijf jij liever op het vasteland van Ierland? Genoeg mooie plekken om te ontdekken tijdens een mooie rondreis. Start je roadtrip in Dublin? Dan tippen wij Hotel Arlington in hartje stad. Reviewers Erwin en Nicole waren erg enthousiast over de locatie van dit hotel: ‘Het hotel is heel sfeervol en heeft nette kamers en een gezellige bar. De ligging is werkelijk fantastisch. In enkele minuten bevind je je in Temple Bar of, als je de andere kant op wandelt, in het winkelgebied. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand.’