Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week staat Turkije in de spotlights. Zoover neemt je mee op ontdekkingstocht naar de mooiste natuur in Turkije. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Bij Turkije denk je waarschijnlijk al snel aan een vakantie waarbij je alleen maar op witte stranden aan helderblauw water ligt te genieten en nauwelijks jouw all-inclusive resort uit komt. Jammer, want je kunt ook volop genieten van prachtige natuur in Turkije. Ga je binnenkort op vakantie naar dit heerlijke vakantieland, dan mag je deze groene pareltjes niet overslaan.

Natuur in Turkije Düdenwatervallen

Düdenwatervallen: Oogverblindende natuur in Turkije

De Düdenwatervallen zijn een verzameling kleinere watervallen verdeeld over twee schilderachtige plekken. Het hoger gelegen deel bestaat uit een oase van natuurlijke poelen en cascades in een parkje. Het water dendert hier zo’n achtentwintig meter naar beneden. De groene omgeving met het zonlicht, dat in het blauw-groene water weerspiegelt, zorgen voor een haast sprookjesachtige setting. Ontdek tijdens een wandeling door de tuinen de geheime ruimtes achter het vallende water.

De lager gelegen watervallen komen samen in de Düden waar deze rivier de Middellandse Zee bereikt. De Düdenwatervallen liggen een kleine tien kilometer ten noorden van Antalya.

Natuur in Turkije Green Canyon

Green Canyon

Green Canyon is een groot stuwmeer tussen de bergen vlak bij Manavgat. Het dankt zijn naam aan de natuurlijke rots omgeving en het mooie groene water. Dit stuwmeer is ontstaan door een grote kunstmatige boogdam. Wil je Green Canyon bezoeken? Vanuit veel omliggende plaatsen worden er dagelijks boottochten georganiseerd. Vergeet je camera niet mee te nemen want de boottocht levert mooie foto’s op. Je zult heerlijk wegdromen tijdens de rustige vaart door de prachtige omgeving. Behoefte aan wat verkoeling tijdens de boottocht? Neem een duik in het zoete water dat een lekker temperatuurtje heeft in de zomermaanden. Het wordt een dag om nooit te vergeten!

Natuur in Turkije Taurusgebergte

Natuur in Turkije: Taurusgebergte

Het Taurusgebergte is een ongerept natuurgebied met toppen boven de 3500 meter. Het gesteente bestaat voornamelijk uit lei, wat met zijn bijzondere kleur een mooi contrast vormt met de groene bomen en de strakblauwe lucht. Je vindt er diepe canyons, weerzinwekkende uitzichten en kolkende rivieren. Daarnaast vormt de beschutting van de bomen een welkome afkoeling voor de hitte in het hoogseizoen. Voor het mooiste uitzicht neem je de kabelbaan bij Olympos. Wil je het gebied en de omgeving op een actieve manier verkennen? Trek dan je wandelschoenen aan om een mooie wandeling te maken langs authentieke dorpjes. Houd je er van om de adrenaline op te zoeken? Dan is een jeepsafari echt iets voor jou!

Köprülü Kanyon Nationaal Park

Köprülü Kanyon Nationaal Park

Het Köprülü Kanyon Nationaal Park bevindt zich in de bergen op vijftig kilometer ten noorden van badplaats Antalya. Het park wat in 1973 werd opgericht, telt maar liefst 366 vierkante kilometer. Binnen dit park tref je onder andere de Romeinse ‘Olukluköprü’ Oluklu brug, de Köprülü Kanyon, dorpen als Beskonak en Bolasan, ruïnes van tempels, een theater, Artemis en natuurlijk heel veel natuurschoon. De Köprülü rivier leent zich uitstekend voor rafting, om te vissen of gewoon om verkoeling te zoeken. En met een beetje geluk kun je in het park wildlife spotten. Het nationale park is namelijk het leefgebied van onder andere herten, berggeiten, beren, vossen en wolven.

Natuur in Turkije Göynük Canyon

Göynük Canyon

Op een kleine dertig kilometer van Antalya kun je heerlijke wandelingen maken langs de Göynük Canyon. Het kleurenpalet binnen het gebied van de Göynük Canyon is werkelijk fenomenaal te noemen. Het altijd stromende water van de Göynük rivier heeft door de jaren heen prachtige kloven, inhammen en grotten gecreëerd. Het heldere water is heerlijk voor een verkoelende duik. Voor een adrenaline kick kun je op sommige plaatsen zelfs van een natuurlijk gevormde glijbaan genieten. Göynük Canyon is erg geliefd bij natuurliefhebbers, rafters, wandelaars en rustzoekers.

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Marcel

Redacteur

10 juli - 2019

Reacties