Mykonos voor beginners: een luxe strandvakantie in Griekenland

Redactie - 10 februari 2020

Mykonos voor beginners: een luxe strandvakantie in Griekenland

Redactie - 10 februari 2020

Mykonos is een klein Grieks eiland dat onderdeel is van de eilandengroep Cycladen. Ook Santorini, Naxos en Paros behoren tot deze groep. Je hebt het vast wel eens op ansichtkaarten of in reisprogramma’s gezien: de typische Griekse witte huisjes met blauwe gevels en deuren. Daar staan deze eilanden bekend om. Wil je weten wat Mykonos zo bijzonder maakt? Lees snel verder: Mykonos voor beginners!

Mykonos voor beginners witte dorpen

Mykonos in vogelvlucht

Niet voor niets is Mykonos een populaire vakantiebestemming. De combinatie van het lekkere weer, de beeldige dorpen, het lekkere Griekse eten, de prachtige stranden en eeuwige Griekse gastvrijheid zorgen ervoor dat Mykonos het hele jaar door vakantiegangers trekt. Mykonos is het meest luxueuze Griekse eiland. Door de vele vier- en vijfsterrenhotels, het bruisende uitgaansleven en aanbod aan chique restaurants wordt Mykonos ook wel het nieuwe Ibiza genoemd.

Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Mykonos. De vluchttijd is ongeveer 3 uur en 20 minuten. Je hebt geen inentingen of een visum nodig voor je vakantie naar Mykonos.

Mooie stranden

Ondanks dat Mykonos maar een klein eiland van 86 vierkante kilometer is, beschikt het wel over veel en mooie stranden. De meeste stranden zijn brede zandstranden. Heerlijk, want daardoor lig je niet enorm dicht op elkaar. In het noorden en het oosten vind je de meest rustige stranden. De bekendste stranden inclusief beachclubs liggen allemaal in het westen en zuiden. Tip: Paraga Beach is een strand met prachtig blauw water en verschillende strandtenten. Platys Gialos Beach heeft kraakhelder water. Hier zijn ligbedden en parasols te huur.

Levendig uitgaansleven

Mykonos is een topbestemming als je houdt van een avond stappen in een club of enorm geniet van een avond cocktails drinken bij een beachclub. Qua uitgaansleven wordt het eiland vaak vergeleken bij Ibiza. Ook op dit eiland komen elke zomer top-dj’s grote feesten geven waarvoor toeristen van over de hele wereld naar het eiland trekken.

Mykonos voor beginners luxe hotels

Luxe verblijf op Mykonos

Mykonos is een luxe vakantiebestemming. Het aantal drie-, vier- en vijfsterrenhotels is niet meer op twee handen te tellen. Campings vind je er nauwelijks. Hotels met infinitypools, uitzicht op zee of aan het strand zijn eerder regel dan uitzondering.

  • Het uitzicht van Hotel Elysium*** is to die for. Tijdens zonsondergang is dit de plek waar ook veel niet-hotelgasten naartoe trekken voor het zicht op de baai. Het buffet van dit hotel wordt enorm geroemd om zijn veelzijdigheid. Opstaan zonder zorgen en meteen aanschuiven aan het ontbijt is hier de regel. Dit hotel is gay-friendly en wordt vooral geboekt door mannelijke en vrouwelijke stellen.
  • Bij Hotel Mykonos Bay*** moet je elke ochtend weer dezelfde keuze maken: ga ik vandaag voor een dag aan het grote zwembad of wandel ik naar het heerlijke strand? Ook het centrum is op loopafstand. Ideaal als je ’s avonds lekker uiteten wilt gaan.