De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Redactie - 23 november 2021

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Redactie - 23 november 2021

De beslissing is gemaakt, het wordt Frankrijk voor de zomervakantie. Maar heb je geen idee in welke regio of streek je de volgende zomer wilt doorbrengen, dan heb je misschien wat aan dit lijstje ‘De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij’. Stuk voor stuk met een eigen karakter, een eigen sfeer en de een nog mooier dan de ander. Ga er lekker voor zitten, Zoover geeft je inspiratie. Veel leesplezier!

Lavendel uit de Provence

In het zuiden van Frankrijk en aan de Middellandse Zee ligt de Provence met haar idyllische lavendelvelden, uitgestrekt over het landschap. Het platteland is zeker een bezoek waard en vergeet niet die leuke souvenirs van dit paarse goedje mee naar huis te nemen. De regio zit vol verrassingen met adembenemende plekken, zoals de felblauwe kloof Georges du Verdon. Ga je liever naar de zee, rij dan door naar de Côte d’Azur met welbekende badplaatsen als Nice.

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Georges du Verdon

Leer alles over historisch Normandië

Deze veelzijdige regio ken je waarschijnlijk van de magische Mont Saint-Michel, dat Werelderfgoed is, D-day standen en spectaculaire rotskusten. In Normandië ligt een groot stuk historie om te ontdekken. Voor geschiedenis en cultuur zit je hier dus goed, maar ook voor prachtige natuurlandschappen in het binnenland en de gezellige steden zoals Rouen en Le Havre zijn de moeite waard voor een bezoek.

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Le Mont Saint Michel

Mythes en verhalen in Bretagne

De volgende bestemming in dit blogartikel ‘De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij’ is Bretagne. Het schiereiland in het noord westen bestaat uit havenplaatsen en kliffen. Wandel langs de prachtige kustlijn met roze gekleurde rotsen en ontdek eeuwenoude kastelen. Hier zijn veel mythes en legendes ontstaan, zoals het verhaal van de Engelse Koning Arthur en het zwaard Excalibur. Het zou zo een filmdecor kunnen zijn.

Dinan stad

Actie in de Dordogne

Als je besluit om je vakantie in de Dordogne door te brengen dan komt alles samen. De mooie natuur, volop outdoor activiteiten langs de rivieren, middeleeuwse steden en historische highlights zorgen voor de nodige afleiding. Duik bijvoorbeeld de vele grotten in die wereldberoemd zijn om de tekeningen uit de prehistorie. Daarnaast kan je een stuk of duizend kastelen bezoeken die vlakbij de vele dorpen staan en een rijke cultuur hebben. Hoe ga jij de dagen indelen?

Castelnaud-la-Chapelle

Proef verschillende smaken in Bourgondië

De naam zegt het al, hier vier je vakantie als een Bourgondiër. De streek ten zuiden van Parijs staat bekend om haar goede wijnen en Franse lekkernijen zoals escargots. Tussen de uitgestrekte wijngaarden en valleien, kom je schilderachtige dorpen tegen met ouderwetse vakwerkhuizen en kunststeden met oude kloosters en authentieke kathedralen. Zo proef je tijdens de vakantie letterlijk de smaken van de Franse sfeer.

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Bourgogne

Kanoën in de Ardèche

De populaire streek de Ardèche hoort natuurlijk ook thuis in dit blogartikel ‘De mooiste streken en regio’s van Frankrijk’. Dit gebied is geliefd bij vakantiegangers die op een actieve manier de natuur willen verkennen. De gelijknamige rivier stroomt langs hoge rotsen met watervallen, diepe kloven en grotten. Maak een kanotocht over de rivier bij de wereldberoemde kloof Gorges de l’Ardèche en maak een pitstop bij de beroemde Pont d’Arc. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie.

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Vallon, Pont d’Arc

Op avontuur in de Rhône-Alpen

De laatste bestemming, één die niet vergeten mag worden, is het gebied dat reikt van de ‘kleinere’ bergen vanaf de Ardèche tot aan de kolossale bergen van de Franse Alpen. Waar de bekende ski-departementen de Savoie en de Haute Savoie in de winter op je wachten, geeft de zomer je een hele andere beleving. Rondom het meer van Annecy en langs de rivier de Rhône is het heerlijk vertoeven of ga de hoogte in en bezoek de Mont Blanc. Durf jij het aan?

De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij

Franse Alpen Mont Blanc

Als je na het lezen van dit blogartikel ‘De mooiste streken en regio’s van Frankrijk op een rij’ nog niet weet of je wilt kamperen, in een vakantiehuis met vrienden vakantie wilt vieren of gaat je voorkeur uit naar een oude boerderij of hoeve, bekijk dan ons totale aanbod.