Hier vind je het mooiste strand van Europa

Redactie - 4 maart 2020

Hier vind je het mooiste strand van Europa

Redactie - 4 maart 2020

Wil jij je handdoekje uitrollen op het mooiste strand van Europa? Dan moet je volgens Tripadvisor op Lampedusa zijn. Reizigers verkozen het Spiaggia dei Conilgi-strand op het Italiaanse eiland namelijk tot beste Europese strand.

Het mooiste strand van Europa, Spiaggia dei Conilgi, wordt geroemd om het gouden zand, het kristalheldere water en de vele vissen die er zwemmen. Het Italiaanse eiland Lampedusa ligt op tweehonderd kilometer uit de kust van Sicilië. Het ligt dichter bij de Afrikaanse kust dan de Italiaanse. Het afgelegen eiland is elk jaar het thuis van de karetschildpad. Deze schildpaddensoort legt op dit strand elk jaar zijn eieren, die rond augustus uitkomen. Het is mooi gezicht om alle kleine schildpadjes uit de eieren te zien kruipen en de zee in te zien kruipen.

Griekse stranden

Ook Griekenland is een prima reisbestemming als je van mooie stranden houdt: het land is met vier stranden het meest vertegenwoordigd in de top 25 met beste Europese stranden. Zo staat het Kleftiko-strand op het Griekse eiland Milos op de tweede plek.

Milos Griekenland

Milos

Het Griekse eiland Milos is een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het is vooral bekend vanwege de Venus van Milos. Dit beeld er in de 19e eeuw gevonden en prijkt nu in het Louvre in Parijs. Reviewer Simone geeft een leuke tip voor als je op het eiland bent. ‘Maak een boottochtje rondom het eiland naar de prachtige rotsformaties. Tip: ga zelf naar de haven en regel een klein vissersbootje.’

Toch zijn de beste stranden niet alleen in het Middellandse Zee-gebied te vinden, ook dichter bij huis is er genoeg. Volgens reizigers zijn ook enkele stranden in Schotland, Engeland en Ierland de moeite waard.

Het mooiste strand ter wereld is het Baia do Santo in Brazilië.

Bron: ANP