Mondkapjes niet meer verplicht op Aruba voor gevaccineerden

Redactie - 8 juni 2021

Mondkapjes niet meer verplicht op Aruba voor gevaccineerden

Redactie - 8 juni 2021

Goed nieuws! Op Aruba zijn mensen die volledig zijn gevaccineerd per 9 juni niet langer verplicht een mondkapje te dragen. Dat heeft de regering maandag bekendgemaakt. Bedrijven mogen nog steeds een mondkapje in hun zaak verplichtstellen, ook voor gevaccineerden, maar de overheid denkt dat daar weinig gebruik van zal worden gemaakt.

Omdat het aantal besmettingen al langere tijd laag is, vindt de overheid het verantwoord verdere versoepelingen door te voeren voor gevaccineerden. Zo is publiek weer toegestaan bij sportwedstrijden. Er geldt nog wel steeds een verbod op dansen. Verder zijn er minder reisrestricties. Aruba, Curaçao en Bonaire vormen vanaf woensdag een ‘bubble’, wat betekent dat reizigers tussen die landen die twee keer zijn gevaccineerd geen testen hoeven te laten zien. Wil je weten welke regels er momenteel gelden voor het inreizen naar Aruba, op bestemming en na thuiskomst? Hou dan de website van de Rijksoverheid in de gaten.

Verder trekt het eiland weer veel toeristen, vooral Amerikanen. In mei van dit jaar lag het aantal bezoekers op meer dan zeventig procent van het aantal dat in 2019 in dezelfde maand naar Aruba kwam. Ook meert deze week, net als op Curaçao, voor het eerst sinds een jaar weer een cruiseschip aan. Sint Maarten had van de Caribische eilanden van het Koninkrijk de primeur en ontving enkele dagen geleden al voor het eerst een cruiseschip.

Bron: ANP

Aruba gevaccineerden
Op vakantie naar Aruba?

Zie jij een vakantie naar dit Caribische eiland ook wel zitten? Neem dan zeker een kijkje bij het aanbod naar Aruba!

Bekijk aanbod