Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het leuk om uit te kijken naar de volgende vakantie. Naast de korte voorjaars- en paasvakanties is de meivakantie voor veel mensen bij uitstek geschikt voor het boeken van een langere vakantie. Officieel is de meivakantie voor alle regio’s in 2020 van 25 april tot en met 3 mei. Sommige scholen plakken daar nog wat dagen aan vast zodat je twee weken weg kunt. Heerlijk! We geven je 7 redenen om die meivakantie nú te boeken.

Meivakantie: kinderen op het strand

1. Aanbod voor meivakantie wordt snel minder

Het verlengen van de meivakantie naar twee weken is voor veel ouders met schoolgaande kinderen reden om een langere vakantie te boeken. Dat betekent dat de keus al snel minder wordt. Zeker naar populaire bestemmingen zoals Turkije, waar het in mei al lekker warm is en de kinderen heerlijk op het strand kunnen spelen.

2. Op zoek naar zon

In Nederland weet je nooit wat voor weer het wordt. Mei kan warm en zonnig zijn, maar voor hetzelfde geld is het bar en boos. Zoek je zon, dan moet je niet te lang wachten en gokken op een last minute aanbieding. Vette kans dat er niet veel meer te boeken is als tegen die tijd de weergoden ongunstig staan voor mei. Voor Mallorca en Portugal kun je rekenen op temperaturen van ongeveer 22°C, Egypte doet het waarschijnlijk niet voor minder dan 31 graden en met 22 graden zijn de Griekse eilanden ook aangenaam genoeg.

leuke stedentrips in de voorjaarsvakantie 2020

3. Lekker weer voor een stad

Heb je geen twee weken meivakantie of wil je niet twee weken weg, dan is mei de ideale maand voor een citytrip. Het is nog niet te warm, nog niet te druk. Ideaal dus om bekende steden, of juist een wat minder bekende stad te ontdekken. En als je nu boekt is de keus uit hotels ook nog lekker groot.

4. Vroegboek-aanbiedingen

Het is bekend dat last minute vakanties voordelig kunnen zijn, maar wist je dat vroeg boeken ook behoorlijke kortingen kan opleveren? Zeker boekingen die nu gemaakt worden kunnen wel eens goedkoper uitvallen dan last minutes. Nog een voordeeltje: je kunt nog even sparen voor je vakantie omdat vaak alleen een aanbetaling noodzakelijk is. Kijk bij op de Zoover Actiepagina maar eens welke vroegboekkortingen er zijn.

Meivakante Lanzarote

5. Meivakantie boeken als tip voor de winterdip

Januari is zo’n ‘niks’ maand. De feestdagen zijn voorbij en het duurt nog zo lang voor het zomer is. Je zou er een winterdip van krijgen. Het plannen van een tripje in mei, bijvoorbeeld naar Hotel H10 Lanzarote Princess op het Spaanse Lanzarote  kan je alvast een oppepper geven en iets om naar uit te kijken. Zo kom je de komende maanden weer vrolijker door en heb je lekker lang voorpret!

6. Stressloos je vakantie afwachten

Heb je specifieke wensen, zoals het heerlijke appartement La Palma Jardin op La Palma, of een van de bijzondere kamers in het pittoreske Bed & Breakfast Anima Bed & Wellness? Dan weet je zeker dat je snel moet boeken. Want wanneer je te lang wacht weet je ook zeker dat je achter het net vist. Als je hebt geboekt wat je hebben wilt kun je je vakantie lekker stressloos afwachten.

Wellness

7. Meivakantie boeken gewoon, omdat het kan

En dit is de laatste reden. Omdat je er zin in hebt. Omdat je jezelf wilt verwennen, je lief wilt verrassen of samen met je vriendin een paar ontspannen dagen wilt hebben in een wellness resort. Hoe dan ook, als je nu je vakantie boekt kun je in mei lekker weg. Gewoon omdat het kan.

Nieuw! Boek je zonvakantie veilig en betrouwbaar bij Zoover. Boek nu je vakantie voor deze zomer met geldteruggarantie, dan weet je zeker dat je de juiste keus maakt.    

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

18 januari - 2020

Reacties