Meivakantie: 7 redenen waarom je die nu moet boeken!

Tuti - 22 maart 2022

Meivakantie: 7 redenen waarom je die nu moet boeken!

Tuti - 22 maart 2022

Klaar met die winterdip, tijd voor warmere temperaturen en zonneschijn! De lente is begonnen en na de korte voorjaarsvakanties is de meivakantie voor veel mensen het geschikte moment om een langere vakantie te boeken. Officieel is de meivakantie voor alle regio’s in 2022 van 30 april tot en met 8 mei. Sommige scholen plakken daar nog wat dagen aan vast zodat je twee weken weg kunt. Heerlijk! We geven je 7 redenen om die meivakantie nú te boeken.

1. Aanbod voor meivakantie wordt snel minder

Het verlengen van de meivakantie naar twee weken is voor veel ouders met schoolgaande kinderen reden om een langere vakantie te boeken. Dat betekent dat de keus al snel minder wordt. Zeker naar populaire bestemmingen zoals Turkije, waar het in mei al lekker warm is en de kinderen heerlijk op het strand kunnen spelen.

2. Op zoek naar zon

In Nederland weet je nooit wat voor weer het wordt. Mei kan warm en zonnig zijn, maar voor hetzelfde geld is het bar en boos. Zoek je zon, dan moet je niet te lang wachten en gokken op een last minute aanbieding. Vette kans dat er niet veel meer te boeken is als tegen die tijd de weergoden ongunstig staan voor mei. Voor Mallorca en Portugal kun je rekenen op temperaturen van ongeveer 22°C, Egypte doet het waarschijnlijk niet voor minder dan 31 graden en met 22 graden zijn niet alleen de Griekse eilanden aangenaam, ook op de Canarische Eilanden is de temperatuur aangenaam genoeg voor heerlijke stranddagen.

3. Lekker weer voor een stad

Heb je geen twee weken meivakantie of wil je niet twee weken weg, dan is mei de ideale maand voor een citytrip. Het is nog niet te warm, nog niet te druk. Ideaal dus om bekende steden, of juist een wat minder bekende stad te ontdekken.

Hotel Eftalia Aqua Resort & Spa (Splashworld)

Eftalia Aqua Resort & Spa is volgens jullie de plek voor een echte gezinsvakantie. Alle leeftijden genieten van het gezellige waterpark met glijbanen. Of zoek de rust op in het zwembad bij het hotel. Hier is altijd wel een ligbedje vrij om heerlijk te ontspannen.

Hotel Eftalia Aqua Resort & Spa (Splashworld)

4. Scherpe deals

Het is bekend dat last minute vakanties voordelig kunnen zijn, dus profiteer daar van. Kijk snel welke last minute vakanties voor jouw favoriete vakantiebestemming beschikbaar zijn!

5. Meivakantie boeken als tip voor de winterdip

Ook al doet de zon z’n uiterste best om flink te schijnen, het kan in ons kikkerland echt nog wel fris aanvoelen in de maand mei. De lente is al wel begonnen, maar de zomer is nog ver weg. Je zou er bijna een winterdip van krijgen. Het plannen van een trip in mei, bijvoorbeeld naar Hotel H10 Lanzarote Princess op het Spaanse Lanzarote kan je alvast een oppepper geven en iets om naar uit te kijken. Zo kom je de weken weer vrolijker door, laat die voorpret maar beginnen.

6. Stressloos je vakantie afwachten

Heb je specifieke wensen, zoals het heerlijke appartement La Palma Jardin op La Palma, of een van de bijzondere kamers in het pittoreske Bed & Breakfast Anima Bed & Wellness? Dan weet je zeker dat je snel moet boeken. Want wanneer je te lang wacht, weet je ook zeker dat je achter het net vist. En als je hebt geboekt wat je hebben wilt, kun je je vakantie lekker stressloos afwachten.

7. Meivakantie boeken! Gewoon, omdat het kan

En dit is de laatste reden. Omdat je er zin in hebt. Omdat je jezelf wilt verwennen, je lief wilt verrassen of samen met je vriendin een paar ontspannen dagen wilt hebben in een wellness resort. Hoe dan ook, als je nu je vakantie boekt kun je in mei lekker weg. Gewoon omdat het kan.

Hebben we je overtuigd?

Struin rond op onze website naar aantrekkelijke deals voor jouw favoriete vakantiebestemming en wie weet geniet jij in mei van warme temperaturen, overheerlijke cocktails en zonnige stranddagen!