Vanaf voorjaar van 2020 kun je via Landal Greenparks overnachten op de Marker Wadden, op het onbewoonde Haveneiland in het Markermeer.

Op een onbewoond eiland

Het eiland maakt deel uit van het nieuwe natuurgebied De Marker Wadden, dat een initiatief is van Natuurmonumenten. Het is een van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Alleen het Haveneiland is toegankelijk voor publiek.

Marker Wadden

Duurzame huisjes aan de Marker Wadden

De huisjes zijn duurzaam ingericht door Ikea en geheel energieneutraal. Landal verdient niets aan de Marker Wadden, alle opbrengsten komen ten goede aan de natuur. Op het Haveneiland zijn lange wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoekstation.

Marker Wadden

Marker Wadden, het natuurgebied van de toekomst

Natuurmonumenten heeft de ambitie om van Marker Wadden een grote eilandengroep te maken. Van 10.000 hectare, die wordt aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Samen met Rijkswaterstaat wordt de natuur in het Markermeer hersteld en komt er nieuwe leefruimte voor vogels en vissen, maar ook voor mensen die hier kunnen uitwaaien. Het eiland is nog in ontwikkeling. Als de eilandhuisjes in de verhuur komen, dan hervat ook de veerboot die tot vorige maand regelmatig bezoekers naar het eiland bracht, de afvaarten.

Voor informatie over de eilandhuisjes kan men terecht op www.landal.nl/markerwadden

Puur natuur

Kies – in afwachting van de opening van het nieuwe park – eens voor een van deze bestemmingen:

Vakantiepark Landal Village l’Eau d’Heure: Vakantiepark Landal Village l’Eau d’Heure ligt bij het recreatiemeer l’Eau d’Heure en is omringd door het bosrijke gebied van de Ardennen.

Deze accommodaties is gelegen aan de rand van het bos. Bij Landal West Terschelling krijg je een goede service, een fijn ontvangst en modern ingerichte huisjes bij. Of wat dacht je van Vakantiepark Sluftervallei? Dit park ligt midden in een natuurgebied. Ideaal voor fietsers of wandelaars.

Bron: ANP

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Eva

Redacteur

8 november - 2019

Reacties