Maakt reizen moe? Dit is waarom!

Redactie - 5 februari 2020

Maakt reizen moe? Dit is waarom!

Redactie - 5 februari 2020

Op vakantie om uit te rusten? Als doorgewinterde reisfanaten weten we dat vooral de reis niet altijd het ideale oplaadmomentje is. Want hoe relaxed, luxe, warm en goed verzorgd die vlieg -trein -of autostoel ook is, reizen kan behoorlijk pittig zijn. Waarom maakt reizen moe?

Maakt reizen moe - vliegveld

Waarom maakt reizen moe? Het vliegtuig

Oogkussen in de aanslag, je favo podcast alvast gedownload en een handtas die uitpuilt van de goede snacks … laat die relaxte vliegvakantie maar beginnen! Hoe kan het eigenlijk dat je alsnog verkreukeld en gaar uit het vliegtuig stapt op je bestemming? De combinatie van een droge lucht en weinig mogelijkheid om te bewegen maken je gegarandeerd slaperig. Hoe minder je namelijk beweegt, hoe lager je hartslag is. Iets wat je vervolgens des te slaperiger maakt. Goede reden dus, om af en toe even een sprintje te trekken in het gangpad.

Waarom maakt reizen moe? De trein

Het blijft een heerlijk vooruitzicht, zo’n lange treinreis waarbij je helemaal NIETS hoeft te doen. Behalve dan af en toe uit het raampje kijken om te zien welk bijzonder landschap je nu weer kunt bewonderen zonder ook maar 1 stap te zetten. Het maakt het des te fijner om een van deze mooiste treinreizen ter wereld aan je wishlist toe te voegen. Reizen met de trein komt wel met een uitdaging, want hoe verleidelijk is het om je in slaap te laten wiegen door zo’n heerlijk schommelende trein?

Bijslapen aan het zwembad

Ervaring van het Zoover redactieteam wijst uit dat slechts één ding ècht werkt om bij te komen van een lange reis. Een ligbed. In de zon. Op je favoriete resort. Boek ‘m dus vooral extra lang, die vliegvakantie. Zo heb je ruim de tijd om bij te komen. Bij voorkeur met een cocktail, goed verzorgd buffet en zijdezacht hotelbed binnen handbereik. Een paar leuke opties: