Love is in the air: liefde in het vliegtuig

Redactie - 19 januari 2019

Love is in the air: liefde in het vliegtuig

Redactie - 19 januari 2019

Volle vliegtuigen, ongemakkelijke stoelen, krijsende kinderenonsmakelijk vliegtuigeten… er zijn genoeg redenen waarom een vliegreis  vervelend kan zijn. Gelukkig gebeuren er tijdens de vlucht ook mooie dingen. De liefde van je leven vinden bijvoorbeeld, of door het wisselen van een stoel iemand anders straalverliefd zien worden op de persoon waar ze in eerste instantie niet naast zouden zitten. Enkele bijzondere lucht(ige) romances.

Liefde in de lucht

Op Twitter wemelt het van de verhalen over liefde in de lucht. Rosey Blair bijvoorbeeld vertelt het verhaal van #PlaneBae. Toen Blair aan de vrouw voor haar vroeg om van stoel te wisselen zodat ze naast haar vriend kon zitten grapte ze nog dat ze misschien wel naast haar toekomstige geliefde kwam te zitten. De vrouw stemde toe en nam plaats naast Euan Holden. De twee raakten al snel aan de praat en Blair volgde de ontwikkelingen op de stoelen voor haar. Nog voor de vlucht over was wisselden ze nummers uit. Tijdens de vlucht postte Blair het verloop van de lovestory op Twitter. Het werd massaal opgepakt door de media en naar verluidt heeft de story een happy ending, al bleek de vrouw niet zo blij met alle aandacht die Blair met haar tweets veroorzaakte.

Beeld: Makhea via Unsplash

Ook Gabriella DeLuca vertelt op Twitter hoe ze haar toekomstige partner ontmoette op een vlucht naar DC. Iemand vroeg de man naast haar wat zijn eindbestemming was en hij antwoordde ‘Pittsburgh’. ‘Laat dat mijn woonplaats zijn’, zegt DeLuca. ‘Zo raakten we aan de praat en nu zijn we verloofd.’

Erin Gann zat naast een leuke man en ze waren net in gesprek toen een vrouw vroeg of ze van plaats wilde wisselen zodat ze naast haar dochter kon zitten. Erin verontschuldigde zich bij de man, wisselde van plek. Het gesprek was over. Tot ze in dezelfde bus zaten en de Cupido zijn pijlen afschoot. Al negen jaar zijn ze nu gelukkig getrouwd. Ook op een verkeerde stoel gaan zitten kan leiden tot de liefde van je leven, zo meldt Angela.
En Gail meldt dat ze ‘bestaat’ dankzij  turbulentie waardoor haar moeder even plaats moest nemen naast haar vader. ‘Ze stond te wachten voor het toilet toen ze moest gaan zitten. Het tweetal raakte aan de praat. En is al 30 jaar samen.’ Dat liefde in de lucht niet zo zeldzaam is blijkt uit een onderzoek van het onderzoek van de Britse bank HSBC. Van de ruim 8000 ondervraagden uit 141 landen zou maar liefst een op de vijftig de liefde van zijn leven ontmoeten in het vliegtuig. Ook vriendschappen (13 procent van de mensen uit het onderzoek) en zakelijke connecties (16 procent) worden in de lucht geboren.

Aanzoek in de lucht

Heb je de liefde van je leven al gevonden dan blijkt het vliegtuig ook een prima plek te zijn voor een huwelijksaanzoek. Met behulp van de bemanning en passagiers vroeg een verliefde man zijn vriendin ten huwelijk terwijl ze gewoon in de lucht aan het werk was.

Verliefd stel

Beeld: Nathan Dumlao -Unsplash

Hulp en een tip

Beetje hulp nodig? Gebruik dan de datingapp AirDates. De app gebruikt een netwerk dat mensen zonder internet met elkaar verbindt en waarmee je andere singles in het vliegtuig vindt waarmee je kunt kletsen. En onze tip: hij lijkt logisch, maar niet iedereen durft spontaan een gesprek aan te gaan met de buurman in de lucht. Doe het toch, wie weet houd je er in elk geval een vriendschap of zakenrelatie aan over. Of je nieuwe liefde waarmee je dan in het vervolg samen romantisch op vakantie gaat!