Dit is de populairste plek in Europa voor een huwelijksaanzoek

Redactie - 12 februari 2020

Dit is de populairste plek in Europa voor een huwelijksaanzoek

Redactie - 12 februari 2020

De London Eye is de populairste locatie in Europa om op de knieën te gaan voor een huwelijksaanzoek. Dat claimt Ryanair, die in aanloop naar Valentijnsdag klanten vroeg naar de meest romantische plekken.

London Eye Verenigd Koninkrijk

London Eye voert lijst van meest romantische plekken in Europa aan

Het iconische observatiewiel met 360 graden-uitzicht over de Britse hoofdstad staat bovenaan in de top tien van de lijst die Ryanair naar aanleiding van het onderzoek opstelde. Het vermeende balkon van Julia prijkt op de tweede plek in de lijst. Dit balkon in het Italiaanse Verona zou toebehoren aan Julia, van Shakespeares beroemde liefdespaar Romeo en Julia. Het Plaza De España in Sevilla, waar films als Star Wars en Lawrence of Arabia werden opgenomen, neemt een derde plaats in op de lijst van meest populairste plekken in Europa om de vraag ‘wil je met me trouwen?’ al dan niet te beantwoorden. De lijst bevatte enkele iconische plekken zoals de Eiffeltoren in Parijs en de Spaanse Trappen in Rome, maar ook enkele nieuwe en opkomende locaties zoals het Duitse kasteel Schwerin en de Karelsbrug in Praag.

Bron: ANP

Tower Bridge Londen Verenigd Koninkrijk

Overnachten in Londen

Samen lunchen op een terrasje in de romantische wijk Nothing Hill, hand in hand slenteren langs de Theems en saampjes vanaf de London Eye genieten van het uitzicht op een fonkelend verlicht Londen. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ademt een en al romantiek. Overnachten in hartje Londen? Reviewer Robert raadt Hotel Grange St. Paul’s aan. ‘Ontzettend mooi hotel, zeer vriendelijk personeel, geweldige kamers met super badkamer en heerlijk ontbijt. Goede ligging, 50 meter van St. Paul’s Cathedral.’