Sintinspiratie: 5 leuke sinterklaasuitjes in 2021

Tuti - 2 december 2021

Sintinspiratie: 5 leuke sinterklaasuitjes in 2021

Tuti - 2 december 2021

Het zal je vast niet ontgaan zijn… Sinterklaas is weer in het land! De geur van pepernoten hangt in de lucht en de kinderen zijn door het dolle heen. Door heel Nederland worden er de komende tijd sinterklaasevenementen georganiseerd. Zoover heeft in dit blogartikel ‘Sintinspiratie: 5 leuke sinterklaasuitjes in 2021’ een paar ideeën voor je op een rij gezet.

Bezoek het logeeradres van Sinterklaas

De locatie van het grote Pietenpakhuis blijft natuurlijk geheim, maar welke kindervriend van Sinterklaas wilt niet weten waar hij logeert als hij in Nederland is? Tot en met 5 december overnacht hij in zijn kasteel: het Muiderlsot. De goedheiligman nodigt alle kinderen uit om langs te komen in het kasteel. De kinderen kunnen de Sint elke dag bezoeken, maar vooral in het weekend zijn er extra leuke activiteiten. De kinderen kunnen hun pietenvaardigheden oefenen, helpen met gedichten schrijven, mooie tekeningen maken en zelfs een kijkje nemen in de pakjes kamer én de slaapkamer van de Sint. De poorten zijn geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur.  Je moet namelijk van te voren wel even reserveren, zo weet de Sint precies wie hij kan verwelkomen.

Chocolade en speculaas fans opgelet!

Wie zoet is krijgt lekkers in het Zaans Museum. Want tot en met 5 december wordt het Zaans Museum omgetoverd tot de chocolade- en speculaasfabriek van Sinterklaas. Dit wordt gegarandeerd het smakelijkste Sinterklaasuitje van 2021! Vóór 5 december moeten de bakkers van Sinterklaas nog heel veel speculaaspoppen bakken en hebben ze dus dringend jouw hulp nodig. Gelukkig is er extra deeg zodat je eerst zelf aan de slag mag als meesterbakker. Maar in het recept mist één belangrijk ingrediënt en terwijl jouw pop in de oven zit, ga je op onderzoek uit. Zoek naar het ontbrekende ingrediënt en maak het recept voor speculaasjes weer compleet. Als het tijd is om naar huis te gaan, mag je jouw zelfgemaakte speculaaspop ophalen bij de bakkers.

 

Het Huis van Sinterklaas in Utrecht

Sinterklaas slaapt, net als voorgaande jaren, ook een paar nachten in Museum Catharijneconvent. Ook dit logeeradres moet genoemd worden in dit blogartikel ‘Sintinspiratie: 5 leuke sinterklaasuitjes in 2021’. Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom in het Huis van Sinterklaas. Je beleeft niet alleen spannende avonturen, maar ontmoet je ook de goedheiligman in hoogsteigen persoon. Het Huis van Sinterklaas is tot 5 december dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Wil je zelf ook een nachtje in Utrecht slapen? Dat kan, lees goed alle reviews van eerdere gasten voordat je boekt. Zo ben je verzekerd van een gezellig weekend. Gaat jouw hart al vol verwachting sneller kloppen?

Naar de Pietenschool in Rotterdam

Op de ‘Pietenschool’ in het Maritiem Museum leer je alles wat je nodig hebt om een goede hulppiet te worden. Je gaat dakrand lopen, schoorsteen klimmen en cadeautjes stapelen. In de kinder-doe-expo galmt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. De inpakpieten zijn alleen vier chocoladeletters kwijt. Maar welke? Zing lekker hard mee en ga op zoek naar de 4 verdwenen chocoladeletters. Dit kan iedere middag t/m 5 december en geslaagde hulppieten ontvangen natuurlijk een Pietendiploma.

Sinterklaasfeest in het Archeon

In de ‘Stad van Sinterklaas’ werkt de goedheiligman in het koopmanshuis en heeft hij daar zijn speciale werkkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet zijn er ook. Er wordt samen met de Pieten heel veel pepernoten gebakken in de bakkerij van Archeon. In de pietenhuisjes laat je de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog en schrijven met een veer. Dit alles kun je doen op 2 en 5 december tot 16.00 uur in Alphen aan den Rijn.

Nog veel meer ideeën voor sinterklaasuitjes

De Sint logeert overigens op nog veel meer plekken in Nederland en door heel het land zijn er Pietenhuizen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld het Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling Broek op Langedijk? In Noord-Brabant heeft een slimme Piet  ervoor gezorgd dat er een digitale en persoonlijke rondleiding klaarstaat in Kasteel Heeswijk. Kortom, er zijn genoeg leuke sinterklaasuitjes bij jou in de buurt!

Let op volwassenen:
Voor (bijna) alle activiteiten en bezoeken die in dit blogartikel zijn geschreven, heb je volgens de regels van de Rijksoverheid een Coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt op één van deze drie manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • HerstelbewijsBewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • TestbewijsEen negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Zorg dat je bij aankomst je Coronatoegangsbewijs samen met je legitimatie kan tonen, dit is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder (dus vergeet dat legitimatiebewijs voor de kinderen niet mee te nemen).