Bij het begin van de astronomische lente op woensdag 20 maart was het al prima weer, maar ook de eerste zonnestralen van het jaar dienen zich al aan. Ja, de lente staat voor de deur! Het is tijd om eropuit te trekken. Trommel je liefste vrienden of je familie op voor een gezellige lunch of lekker diner op een bijzondere plek in Nederland.

  • Picknick tussen de alpaca’s
  • Pizza en prosecco picknick in het Vondelpark
  • Biologisch no-waste-diner op de boerderij
  • Bij Daphne in de kas
Bijzondere plekken om te lunchen - picknick met alpacas

Picknick tussen de alpaca’s

Dit is toch ieders droom? Picknicken in een weide vol alpaca’s. Het kan in Aagtekerke in Zeeland van april tot oktober. Een uur lang geniet je van de eigen meegebrachte picknick, terwijl je omringd wordt met schattige alpaca’s. Dat wil je natuurlijk wel doen met lekker weer, dus check Weeronline voor de weersvoorspelling. Je krijgt ook snoepjes om ze te voeren, zodat je de alpaca’s iets beter leert kennen. Maak er een heerlijk weekend weg van door te overnachten in Vakantiepark Roompot Hof Domburg of op Camping De Driesprong. Jullie beoordelen deze overnachtingsmogelijkheden als uitmuntend.

Pizza en prosecco picknick in het Vondelpark

Bij De Pizzabakkers in Amsterdam (vier verschillende locaties) kun je een grote tas ophalen met pizza, een fles prosecco en glazen. Zoek een plekje op in het zonnetje in het Vondelpark en je picknick is compleet. Er is geen reservering nodig, je kunt gewoon langslopen en je lievelingspizza ophalen. Welke dag het meest geschikt is, check je hier.

Biologisch no-waste-diner op de boerderij

Barteld en Diana runnen sinds eind 2018 Boerderijrestaurant Op de Brusse in De Heurne in Gelderland. Het restaurant in de boerderij voelt als een woonkamer, knus en gezellig. Er is slechts plaats voor 35 gasten. Mooi weer? Dan wordt het restaurant naar buiten verplaatst. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moestuin en weggooien? Daar doen ze hier niet aan! Puur en eerlijk eten. Wil je na het heerlijke diner niet meteen naar huis? Blijf dan logeren in de B&B pipowagen op het terrein.

Bij Daphne in de kas

De goedlachse Daphne staat van woensdag tot en met zondag voor je klaar om een heerlijke lunch te serveren op een bijzondere locatie. Namelijk in een kas aan het water in Amersfoort. Daphne werkt met seizoensgroenten uit haar moestuin. De menukaart wisselt regelmatig, maar het 12-uurtje, de favoriet van haar klanten, blijft altijd op het menu. Het zijn drie kleine broodjes met huisgemaakte tonijnsalade, eiersalade en een kalfskroket en een klein kopje soep. Aanrader!

Heerlijk genieten van de laatste prachtige zonnige dag deze week. Wie had dat verwacht zo eind februari.#terras #genieten #voorjaarsvakantie #zonnig #gezin #vakantie #genieten #enjoy

Posted by Bij Daphne in de Kas on Wednesday, February 27, 2019

Tip: Gebruik de Zoover Dagje Weg kiezer

Wil je naast lekker lunchen en dineren ook wat leuks doen, maar weet je nog niet wat? De Zoover Dagje Weg kiezer maakt het je makkelijker om een dagje uit te plannen. Kies een bestemming, dag en maak een keuze tussen indoor, outdoor of budget en tadaaa! De leukste uitjes en beste voordelen komen er zo voor je uitgerold. Makkelijker kan niet!

Overnachten in Amersfoort? Check de tips van Zoover:

Hotel Mercure Amersfoort Centre****                   Hotel LangeJan*

Hotel NH Amersfoort****                                         Hotel Randenbroek*

Hotel Leerhotel Het Klooster***                              Bed and Breakfast In Negentienvijf

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

11 april - 2019

Reacties