Lekker eten & de beste restaurants op Aruba

Redactie - 22 september 2019

Lekker eten & de beste restaurants op Aruba

Redactie - 22 september 2019

Aruba is de perfecte bestemming als je de zomer nog wat wilt verlengen. Het hele jaar door schijnt de zon op dit tropische eiland en het is er gemiddeld een aangename 29 graden. Zelfs het eten draagt bij aan een zonnige stemming. De rijke keuken barst van de exotische smaken. Maak kennis met culinair Aruba!

Zomers smullen op culinair Aruba

Door de rijke geschiedenis van Aruba, is het eiland nu een smeltkroes van veel verschillende culturen. En dat zie je ook terug op je bord. In de Arubaanse keuken proef je invloeden vanuit Zuid-Amerika, de Cariben, Spanje, Nederland, Afrika en zelfs Azië. En die combinatie levert geweldige smaken en gerechten op!

Vind jij het leuk om op vakantie lokaal te eten? Dan schuif je aan in een van de vele kleine en eenvoudige restaurantjes, snack of snèk genoemd. Soms zitten die simpelweg in een caravan of wagen op een parkeerplaats. Hier scoor je typisch Arubaanse gerechten, zoals pastechi. Dat zijn de zeer geliefde pasteitjes met vlees. Of neem een kommetje sopi di pisca, vissoep dus. Dikke kans dat je hier zomaar een leuk gesprekje aanknoopt met een local.

Een paar toppers uit de Arubaanse keuken

We nemen een duik in de Arubaanse keuken. Welke ingrediënten kom je tegen? Nou, cassave, okra, Madame Jeanette-peper en kokos bijvoorbeeld, maar ook tomaten, aardappel en paprika. En die ingrediënten worden verwerkt in heerlijk ruikende stoofpotten met vlees, zoals de runderstoofschotel carni stoba bijvoorbeeld.

Omringd door de zee, staat er op Aruba natuurlijk vaak vis op met menu. Mahi-mahi is zo’n Arubaans visgerecht, gemaakt van barracuda of red snapper, op smaak gebracht met creoolse kruiden. Wat nooit mag ontbreken op tafel is pica di papaya, een fantastische, pittige smaakmaker.

Voor de fijnproevers: toprestaurants en hotels met lekkere kost

Ook voor de culinaire fijnproevers heeft Aruba veel te bieden. Een van de beste restaurants van het eiland wordt gerund door de Nederlanders Fred en Tom. In Fred Restaurant serveren ze elke avond een exclusief 5-gangen diner. Een andere topper voor foodies is Two Bulls and a Fool. Wel op tijd reserveren, want de restaurants zijn soms al maanden volgeboekt!

Voor heerlijk eten hoef je niet altijd je hotel te verlaten, bewijst het 4-sterren hotel Renaissance Aruba Resort & Casino‘In één woord geweldig. Het resort heeft echt heerlijke restaurants waar je lekker kunt ontbijten, maar ook lunchen. En het avondeten is helemaal geweldig!’, schrijft reviewer Marianne na haar vakantie.

En ook over het eten bij het Bucuti en Tara Beach Resort zijn jullie laaiend enthousiast. De Belgische Stef schrijft: ‘Belangrijkste pluspunt zijn de maaltijden, steeds vers en goed verzorgd. Het restaurant aan het strand doorstaat zonder probleem een vergelijking met Belgische restaurants. Zowel ontbijt als andere maaltijden werden gemaakt met verse producten.’ Klinkt ons als muziek in de oren!