Het ziet er niet naar uit dat wij een witte kerst krijgen. Gelukkig hoef je niet ver weg voor een goed pak sneeuw. Boek vandaag nog jouw last minute voor sneeuwgarantie in de kerstvakantie.

Sneeuwgarantie kerstvakantie Zakopane Polen

Kerst in Polen

Ben jij fervent wintersporter? Dan heb je alle wintersportgebieden in Frankrijk vast al gezien. Tijd voor iets nieuws! In het zuiden van Polen ligt Zakopane, het grootste wintersportgebied van het land. De stad ligt op 850 meter hoogte in het Tatra-gebergte waar je pistes vindt voor beginners en gevorderde skiërs. Wintersport in Polen doet niet onder voor wintersport in Frankrijk of Oostenrijk, maar is wel een stuk goedkoper en minder druk. Aanrader!

Kerst in Oostenrijk

Wie droomt er niet van een witte kerst? In Oostenrijk zit je op veel plekken zeker goed. In onder andere Galtür, Bad Gastein en het bekende Saalbach heb je grote kans op een wit pak sneeuw. Saalbach is verbonden met Hinterglemm en omvat maar liefst 200 kilometer piste. In het autovrije centrum kun je heerlijk shoppen en er zijn fijne restaurants te vinden. Kerst in Oostenrijk is genieten in de sneeuw.

Sneeuwgarantie kerstvakantie Lapland Finland

Kerst in Fins Lapland

Fins Lapland is veruit de meest sprookjesachtige bestemming in dit rijtje. In de winter is het hier gegarandeerd wit. Maak jij een huskytocht tussen de ondergesneeuwde bomen? Ook voor sneeuwwandelingen is Fins Lapland uitermate geschikt. Rovaniemi is de hoofdstad van Lapland én de plek waar de kerstman woont. Voor het echte kerstgevoel overnacht je in een chalet. Chalet Ounasvaaran Pirtit (8,5) en de chalets op Camping Napapiirin Saarituvat (8,7) schrijven jullie het beste aan. En als de zon onder gaat? Dan ga jij naar buiten! Grote kans dat je het dansende noorderlicht ziet. Het mooiste vuurwerk aan de hemel dat je kunt wensen.

Kerst in Italië

Het skigebied Monte Rosa in Italië ligt op 1212 tot 3260 meter hoogte en biedt sneeuwgarantie in de kerstvakantie! Met 132 kilometer piste is er voor ieder wat wils. Vooral de gemiddelde pistes zijn goed vertegenwoordigd met zo’n 94 kilometer. Beginners (23 kilometer) en ver gevorderde skiërs (15 kilometer) komen er ook aan hun trekken. Door de weeks is het in deze regio een stuk rustiger dan in de wintersportgebieden in Frankrijk en Oostenrijk. In het weekend kan het een stuk drukker zijn met Italiaanse toeristen die een paar dagen komen skiën. Zon, sneeuw en Italiaans eten in Monte Rosa, wat wil je nog meer?

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

7 december - 2019

Reacties