La Palma voor beginners: wat te doen en waar te overnachten

Redactie - 19 februari 2020

La Palma voor beginners: wat te doen en waar te overnachten

Redactie - 19 februari 2020

Het kleine en unieke Spaanse eiland La Palma behoort dan wel tot de Canarische Eilanden, het is niet te vergelijken met zijn grotere broertje Gran Canaria. La Palma is groen en niet overspoeld door toeristen. Ga op ontdekkingstocht. Deze vakantiebestemming zal je niet teleurstellen.

Sterren kijken La Palma

In het kort

Eerst even de feiten op een rijtje: La Palma ligt net als de andere Canarische Eilanden voor de kust van Afrika. Het is het kleinste eiland van de eilandengroep en ligt het meest in het noordwesten. Het eiland is het groenst van allemaal en het minst bezocht. Dat komt voornamelijk door het ontbreken van witte zandstranden. Daarvoor moet je dus ook niet op dit Canarische eiland zijn. Wel voor enorm diverse en prachtige natuur. Wandelliefhebbers zitten hier goed. Vakantiegangers die uit zijn op rust ook. Het eiland heeft zijn adembenemende natuur te danken aan de combinatie van regen, Canarische zon en vruchtbare lavagrond. Subtropische bossen, cactussen, watervallen, zwarte stranden en ruige bergen zijn het resultaat.

Doen op La Palma

La Palma is hét eiland voor natuurliefhebbers. De meeste activiteiten op het eilanden vinden dan ook in de natuur plaats.

  • Wandelen: met ruim duizend kilometer aan gemarkeerde wandelroutes ontdek je gemakkelijk de allermooiste plekjes van het eiland. De wandelroute van zestien kilometer door Nationaal Park Caldera de Taburiente is een pittige, maar zeker de moeite waard. Een andere bijzondere wandeling is die door de kloof van La Zarza. Deze kloof is begroeid met gigantische varens en laurierbomen.
  • Sterrenkijken: een van de beste plaatsen ter wereld om sterren te kijken is bij het observatorium Roque de los Muchachos. Vanaf deze plek kun je duizenden sterren zien aan de heldere sterrenhemel.
  • Walvissen en dolfijnen spotten: voor de kust wemelt het van de dolfijnen. Verschillende bedrijven organiseren boottours om de dieren te spotten. In de winter heb je net iets meer kans om ook walvissen tegen te komen.

Appartement Hacienda San Jorge La Palma

Overnachten op La Palma

Geen grote all-inclusive resorts op het eiland, maar kleinschalige appartementencomplexen waar je geniet van rust en privacy. Appartement Hacienda San Jorge, dat van jullie een 8,6 krijgt, is er één van. Het complex ligt in een prachtig aangelegde tuin en vooral het zwembad wordt geroemd. Andere toppers zijn Hotel Las Olas dat op tien minuten lopen van het strand ligt, Appartement La Palma Jardin met wellnesscentrum, Appartement La Caleta met uitzicht op zee en Aparthotel Sol La Palma waar je elke dag opstaat met een uitgebreid ontbijtbuffet.