Kerstmarkten in Groningen: van duurzaam tot Zweeds

Redactie - 26 november 2019

Kerstmarkten in Groningen: van duurzaam tot Zweeds

Redactie - 26 november 2019

Zin in gezellig kerstshoppen? Ga naar een van de kerstmarkten in Groningen! Daar vind je verschillende markten en winterfairs vol unieke kerstcadeaus, muziek, warme Glühwein en lekker eten. Dit zijn de bekendste kerstmarkten in de Martinistad.

De Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek

Op 7 en 8 december vindt in de oude Suikerfabriek in Groningen de Zweedse kerstmarkt plaats. Je waant je dus voor even in het Scandinavische land, want de kerstmarkt staat vol Zweeds design en traditionele hapjes en drankjes. Je kunt er zelfs een woordje Zweeds leren.

Overnachten doe je bijvoorbeeld in hotel De Boegschroef, beoordeeld op Zoover met een 8,6.

WinterWelVaart en de kerstmarkt

Een bekend evenement in Groningen tijdens de feestmaand is de WinterWelVaart van 20 tot en met 22 december. Tijdens dit festival gaan versierde boten het water op en worden de straten van de Martinistad omgetoverd in kerstsferen: van gezellige muziek tot vele kerstkramen en hapjes en drankjes. Tijdens de WinterWelVaart kun je ook een cosy kerstmarkt bezoeken in de straten Hoge en Lage der A, voor originele cadeautjes voor onder de kerstboom.

Overnacht in hotel Mercure Martiniplaza dat beoordeeld is met een 8,9.

De kerstmarkt in de Groningse wijk Helpman

Als je een knusse kerstmarkt gezellig vindt, ga dan naar de wijk Helpman. In een prachtige tuin vind je op vrijdag 14 december een sprookjesachtige kerstmarkt vol versierde bomen en lichtjes. Zelfs de kerstman is aanwezig. Kids vermaken zich aan knutseltafels en natuurlijk zijn er unieke, handgemaakte kerstcadeaus te koop bij verschillende marktkraampjes. De markt sluit je af met poffertjes, warme broodjes en een mok Glühwein.

Overnachten in Groningen op een plek met net zo’n mooie tuin? Dat doe je bij hotel Bourtange, zoals ook vakantieganger Frits dat deed: ‘Het hotel is een oude boerderij omgeven door een schitterende tuin. De ontvangst was allerhartelijkst. We hadden een prima kamer met een echt heerlijk bed. Het ontbijt was zo veel mogelijk biologisch en was heerlijk. De eigenaars zijn zeer aardig en we voelden ons gelijk thuis. Dus een heel fijne plek om enkele dagen te zijn.’

Kerstmarkten in Groningen: in de Martinikerk

Groningen staat natuurlijk bekend om de Martinitoren bij de Martinikerk en daar vindt de traditionele kerstmarkt plaats op 14 december. Struin langs de vele marktkramen vol lekkers en authentieke kerstproducten. Geniet ook van de lichtshow!

Voor een overnachting in het centrum van Groningen raadt vakantieganger Jozef het City Groningen hotel aan: ‘Zoals reeds gezegd uitstekende ligging in het centrum van Groningen. Geweldig onthaal. Mooi uitgebreid ontbijt met voor iedereen een uitgebreide keuze. Gratis Sauna en Turks stoombad. Wij keren zeker nog eens terug.’

De lekkerste glühwein

De eerste Vegan kerstmarkt van Groningen

Voor de tweede keer op rij wordt in Groningen op het voormalig Suikerunieterrein de Vegan kerstmarkt gehouden. Een kerstmarkt die volledig in het teken staat van vegan lekkernijen en producten. Wandel langs knisperende vuurkorven en drink vegan chocolademelk. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor duurzame kerstcadeaus voor de hele familie. De Vegan Kerstmarkt vindt plaats op 22 december.

Overnachten in een duurzaam hotel? Kies dan voor het Asgard hotel dat wordt beoordeeld met een 8,7.