Croissants en een stokbrood bestellen en dan sloffend op je teenslippers naar de tent, kamperen in Frankrijk is voor veel Nederlanders een klassieker. Toch verliest dit soort vakantie aan populariteit, blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Kamperen in Frankrijk minder populair

In 2018 hadden Nederlanders 880 duizend kampeervakanties in Frankrijk. Daarmee is het nog steeds de meest populaire kampeerbestemming buiten Nederland zelf. Maar in 2017 gingen zij nog ruim een miljoen keer kamperen in het land van de wijn en de brie. Dat is een daling van 18 procent. Het totale aantal kampeervakanties daalde veel minder, met 1 procent. Kamperen in eigen land verloor 2 procent aan populariteit, kamperen in het buitenland slechts een half procent.

Kamperen in Frankrijk

Buurlanden minder populair

Waarom Nederlanders minder voor Frankrijk kozen als ze met de tent of caravan weggingen, weet Ferdinand Kieboom van NBTC-NIPO Research niet precies. Wel ziet hij dat landen die in de buurt liggen sowieso minder populair worden. Ook Duitsland en Engeland merken dit.

Dat kan te maken hebben met de nog steeds stijgende populariteit van vliegvakanties. Budgetmaatschappijen maken het mogelijk om het verder te zoeken dan de landen die met een volle tank vanuit huis te bereiken zijn, zoals Frankrijk. “Bovendien is het makkelijker geworden om online vakanties te vergelijken,” vult Kieboom aan.

Populaire beurs

In 2018 gingen Nederlanders ruim vijf miljoen keer kamperen. In de ongeveer de helft van de gevallen deden ze dat in eigen land. Woensdag begint in Utrecht Kampeer en Caravan Jaarbeurs. De populaire beurs duurt tot en met zondag.

camping kamperen tent

Kamperen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk mag dan volgens de statistieken minder populair zijn, ik weet zeker dat deze fraaie plekken komende zomer opnieuw op Nederlandse vakantiegangers kunnen rekenen.

Camping Le Domaine de Mesqueau

In Bretagne kies je voor een kampeervakantie bij Camping Le Domaine de Mesqueau, een nette eenvoudige camping. Precies wat John ook als opmerking achterliet in zijn review. ‘Mooie camping, rustige ligging waar je helemaal tot rust komt.’

Kamperen camping tent

Camping La Sirène

Overweeg je met je gezin te kamperen in de Languedoc-Roussillon? Zoek dan niet verder en ga naar Camping La Sirène. Vooral het waterparadijs met waterglijbanen is ongekend populair bij de jongste vakantiegangers. De top camping wordt dan ook beoordeeld met een 8,2. De familie Merks noemt de camping een top park. ‘Zeer geschikt voor mensen met kleine kinderen en zeer veilig door de toezicht die elke dag aanwezig is. Ook voor stellen uitermate geschikt.

Glamping Frankrijk La Mirande

Deze glamping is kleinschalig, biedt veel ruimte en rust. Je brengt er je dag door aan het zwembad, het diner wordt geserveerd  met kruiden  uit de moestuin. In de omgeving tref je tal van lokale markten. Niet voor niets geven Zoover reviewers deze plek een fraai 9,8 als gemiddelde score. Caroline en Constantijn keerden eveneens enthousiast terug. ‘We hebben het heel bijzonder gevonden met de safaritent zo in de ‘wilde’ natuur met die prachtige sterrenhemel. Juist deze periode met de avondmarkten was een hele belevenis, we hebben ontzettend genoten van de omgeving en al het heerlijke eten en drinken buiten en op La Mirande. Ronnie’s BBQ’s zijn nu al legendarisch voor ons!’

Bron: ANP

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Eva

Redacteur

9 oktober - 2019

Reacties