10x kampeergeheimen volgens een ervaren kampeerder

Redactie - 26 juli 2019

10x kampeergeheimen volgens een ervaren kampeerder

Redactie - 26 juli 2019

Of je nu voor het eerst gaat kamperen of al jarenlange ervaring hebt, er zijn van die kampeergeheimen die altijd handig zijn om te weten. Zoals ongeschreven kampeerregels en keuzes die je soms moet maken.

kamperen

Foto door Patrick Hendry via Unsplash

Vrijheid blijheid, kamperen op de bonnefooi

Hmm, dat klinkt superromantisch: op de bonnefooi met een tent in de achterbak van je auto op vakantie. Eenmaal op de camping aangekomen, en dus niet gereserveerd voor een plek, sta je helemaal achterin naast de afvalcontainers. Of tussen de washokken. Niet relaxed. Een bewaard geheim van ervaren kampeerders is dan ook: reserveer je mooie plek voor januari.

Toch kamperen op de bonnefooi!

Maar dan in het weekend, voor- of naseizoen. Dan is er genoeg plek, de camping is rustig én het kan alsnog prachtig (kampeer)weer zijn.

Foto door Chris Holder via Unsplash

Uit eten, not done?

Als echte kampeerder ‘moet’ je natuurlijk heerlijke eenpansgerechten in elkaar flansen op je gasstelletje, nietwaar? Volgens ervaren kampeerders valt dat allemaal wel mee. Natuurlijk is dat leuk om te doen, maar een keer uit eten of zelfs eten bestellen is ook echt wel volgens de kampeer-etiquette.

Je voelt je bekeken, elk jaar weer

Het blijft toch een dingetje, aankomen op de camping terwijl al je buren al aan het chillen zijn voor hun tent. Iedereen kijkt, al dan niet stiekem vanachter hun boek, of jullie aan het klungelen zijn of niet. En die eerste keer paar ongemakkelijke keren met je wc-rol naar de toiletruimte… Laten we het daar maar niet verder over hebben.

Foto door Blake Wisz via Unsplash

Back to basic of luxe?

Wees niet bang dat je volgens kampeerders helemaal back to basic ‘moet’ gaan tijdens je kampeervakantie. Kamperen met een beetje luxe, is ook kamperen.

Kamperen leuk? Echt niet altijd

Zo. Dat mag best even gezegd worden. Want ook al kampeer je al je hele leven en vind je het geweldig, het is niet al-tijd leuk. Een week in de regen in je tent moeten doorbrengen bijvoorbeeld, daar wordt niemand happy van. Of je kids die niet mee willen werken en de heleboel bij elkaar schreeuwen, omdat ze niet willen (ok, of kunnen) slapen.

Foto door Adam Griffith via Unsplash

Investeer in goede spullen

Geen plat matje meenemen dus, maar een goed matras waar je lekker op slaapt. Anders ben je nog steeds niet uitgerust na je vakantie!

Ongeschreven kampeerregels

Onder kampeergeheimen vallen ook een paar ongeschreven kampeeregels. Je tent niet te dicht naast die van je buren zetten bijvoorbeeld. En niet te veel geluid maken in de avond en vroeg in de ochtend.

Foto door Esther Tuttle via Unsplash

Eerder naar huis gaan een no-go?

Eerder naar huis gaan dan je eigenlijk gepland had, is helemaal niet erg. Volgens ervaren kampeerders is het juist een goed teken: je hebt genoten, maar ook weer zin om naar huis te gaan. En soms is het niet anders, als het slecht weer wordt bijvoorbeeld.

Het werkt verslavend

Kamperen dus. Als je eenmaal om bent, wil je niet anders meer!

Kampeergeheimen van vakantiegangers: fijne campings in Nederland

De minicamping Boogaard in Zeeland wordt aangeraden door vakantiegangers Bart, Veronique en Sjors: ‘Een prachtige camping met persoonlijke aandacht. Rustig maar centraal gelegen om prachtige uitstapjes te maken. Wij hebben hier twee weken gestaan met onze caravan.’

Vakantieganger Peter verbleef met kids op camping De Duinkant op Terschelling en laat weten: ‘Voor de derde keer op deze fantastische camping. Super gastvrij, schoon sanitair en prachtig gelegen aan de rand van de duinen. Volgend jaar weer.

Robert nam zijn kinderen mee naar Sprookjescamping De Vechtstreek en laat weten: ‘Een hele leuke en gezellige camping voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 10. Ik was er samen met mijn zoontje van 5, nog nooit zo’n leuke vakantie gehad. Gedurende de hele dag is er iets te doen.’

Bron: kampeermeneer.nl