5x: daarom wil je naar Kaapverdië op vakantie

Redactie - 17 januari 2020

5x: daarom wil je naar Kaapverdië op vakantie

Redactie - 17 januari 2020

Op slechts zes uur vliegen ben je al op de exotische Kaapverdische eilanden en eenmaal daar is het twee uur vroeger dan in Nederland, dus van een jetlag heb je vrijwel geen last. Er zijn negen bewoonde eilanden en die zijn allemaal verschillend van elkaar, maar naar welk eiland je ook gaat, een ding is zeker: je geniet van een bijzondere vakantie als je kiest voor Kaapverdië. Niet overtuigd? Lees dan even deze 5 redenen om naar Kaapverdië op vakantie te gaan.

1. Het klimaat van Kaapverdië is altijd aangenaam

Of je nu in de zomer of in de winter naar de Kaapverdische eilanden op vakantie gaat: het weer is altijd aangenaam. Zo is het er zomers zo’n 30°C en in de winter gemiddeld 26°C, de perfecte temperaturen voor een strandvakantie. Ook valt er weinig regen, de meeste regen valt in het regenseizoen, tussen augustus en oktober, maar in totaal slechts 6 tot 19 dagen per jaar. Of je regen kunt verwachten hangt overigens ook van het eiland af, zo valt op de eilanden Sal, Boa Vista en Maio bijna geen regen.

2. Mooie mix tussen Europa en Afrika

Omdat de eilandengroep Kaapverdië ooit een Portugese kolonie was, maar voor de westkust van Afrika ligt en de bevolking is ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en slaven uit Afrika, vind je hier tegenwoordig een prachtige culturele mengelmoes van Europa en Afrika. Van kleurrijke Portugese huizen en de mediterrane keuken tot Afrikaanse dans en muziek. De Kaapverdianen zijn heel gastvrij en ze hebben daar zelfs een eigen woord voor, vergelijkbaar met ons ‘gezellig’: morabeza.

3. Naar Kaapverdië op vakantie: 9 eilanden om uit te kiezen

Er zijn negen bewoonde eilanden en elk eiland heeft zijn eigen charme en sfeer. Je kunt dus naar slechts één eiland gaan, maar eilandhoppen in Kaapverdië is ook een prima plan. Zo krijg je van meerdere eilanden al het moois mee. Op de Kaapverdische eilanden kun je urenlang wandelen door groene valleien, bananenvelden, koffiepantages of beklim de vulkaan Fogo. Fijne stranden aan een helderblauwe zee vind je vrijwel overal, de een nog stiller dan de ander. Het water is helder en favoriet bij snorkelaars, er zwemmen schildpadden, scholen vissen en soms zelfs kleine haaien. En er zijn vele knusse vissersdorpjes verspreid over de eilandengroep.

4. Goed eten en drinken in Kaapverdië

Voor verschillende lokale lekkernijen moet je naar Kaapverdië, bijvoorbeeld voor koffie. Op de Fogo vulkaan worden arabicabonen verbouwd, de beste ter wereld schijnt, dus goede koffie vind je op elk eiland in een van de vele koffietentjes. Maar de Kaapverdische eilanden staan bekend om nog een drankje: Grogue. Dit is een lokale rum gemaakt van rietsuiker. Verder serveren de Kaapverdianen simpele, maar overheerlijke gerechten zoals versgebakken vis, verse papaya of stoofpot genaamd ‘capucha’, een local dish met onder andere zoete aardappel, cassave en bonen.

5. De mooiste hotels in Kaapverdië

Ben je op zoek naar een goede accommodatie in Kaapverdië? Kijk dan eens naar de volgende hotels: