Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper!

Redactie - 3 januari 2020

Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper!

Redactie - 3 januari 2020

Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper en dat zit zo. Nederlandse treinreizigers die naar Duitsland gaan, zijn sinds 1 januari goedkoper uit. Dat komt door een verlaging van de Duitse btw op tickets voor de lange afstand, van 19 procent naar 7 procent. Dat is een onderdeel van een pakket maatregelen waarmee de Duitse regering de klimaatvriendelijke trein aantrekkelijker wil maken.

Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper! ICE trein

Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper!

Door de btw-verlaging zijn tickets vanuit Nederland 5 à 6 procent goedkoper geworden. De rechtstreekse ICE van Amsterdam naar Frankfurt kost nu 37,90 euro in plaats van 40 euro. Een enkeltje Amsterdam-Berlijn daalt van 39 euro naar 37,90.

Nederland verhoogde vorig jaar juist het btw-tarief op treintickets van 6 naar 9 procent.

Jouw vakantie naar Duitsland wordt een stuk goedkoper! Frankfurt station

Wat kies jij? Een stedentrip naar Frankfurt of Berlijn?

Kies je voor een weekendje weg per trein naar Frankfurt am Main? Zoover reviewers zijn dol op Hotel Schöne Aussicht. Niet voor niets ontvangt deze accommodatie een 9,1 gemiddeld. Reviewer Eric vindt het een heerlijk hotel met aardig personeel. Verder schrijft hij; ‘Fijn gezellig hotel met inderdaad een mooi uitzicht.’

Berlijn

Hotel H10 Berlin Kurfurstendamm in Berlijn is een prima keuze om een paar nachtjes te vertoeven tijdens een citytrip in het bruisende Berlijn. Niet voor niets beoordelen Zoover reviewers deze accommodatie met 8,8 als gemiddeld cijfer. Ellen rondt het cijfer af naar boven en geeft H10 Berlin Kurfustendamm een negen. ‘Goed hotel. Modern ingericht. Kamer en bed prima van omvang. Goed schoon. Hotel ligt dicht bij de Kurfurstendamm en direct naast het hotel zit een metrostation. Schuin tegenover het hotel zit parkeergarage Metropole daar heeft onze auto 4 dagen gestaan voor Eur 36. Veel prima restaurantjes in de buurt in de zijstraten van de Kurfurstendamm. Ontbijt in het hotel is buffet met van alles. Ontbijten in de buurt kan ook maar let dan wel op de prijs, zit heel veel verschil in. Wij zijn 3,5 dag in Berlijn geweest, dat vond ik mooi, wel nog lang niet alles gezien.

Bron: ANP