Italië is op dreef: toerist mag nu ook geen slippers dragen of fietsen

Redactie - 19 februari 2020

Italië is op dreef: toerist mag nu ook geen slippers dragen of fietsen

Redactie - 19 februari 2020

De Italianen ergeren zich meer en meer aan het gedrag van sommige toeristen die hun land bezoeken. Daarom heeft de regering de regels waaraan toeristen zich moeten houden, nog strenger gemaakt in de hoop de overlast op populaire plekken terug te dringen. In onder meer Rome, Florence en Venetië riskeren bezoekers die zich onacceptabel gedragen hoge geldboetes en zelfs gebiedsverboden.

Italië Venetië

Boete om koffie

Op alleen al snacken op straat in Florence of een rondje fietsen in het oude centrum van Venetië staan boetes van rond de 500 euro. Afgelopen zomer moesten twee Duitse toeristen 1000 euro betalen en Venetië verlaten omdat ze onder de Rialtobrug hun eigen koffie hadden gezet. “Mensen moeten respect hebben voor Venetië. Dit was al het zoveelste incident. Slechtgemanierde mensen kunnen een boete verwachten en worden verbannen uit de stad”, zei burgemeester Luigi Brugnaro.

Italië verbiedt slippers

Naast Venetië stellen ook andere Italiaanse steden strengere regels in. Zand stelen van het strand in Sardinië kan een gevangenisstraf opleveren en als je zit op de beroemde Spaanse Trappen in Rome kan je een rekening van 400 euro verwachten. Als je de toeristische trekpleister Cinque Terre gaat bezoeken, doe je er goed aan stevige wandelschoenen te dragen. Wie slippers of sandalen draagt wordt op de bon geslingerd, waarbij de boete soms op kan lopen tot maar liefst 2500 euro.

Le Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is er prachtig. Laat je je niet afschrikken door deze nieuwe regels? Laat je slippers thuis en boek een aantal overnachtingen in Hotel Cinque Terre in Monterosso Al Mare. Dit hotel is door jullie het beste beoordeeld.

Bron: ANP