Insecten tijdens de zomervakantie: check ons insectendossier

Redactie - 20 januari 2020

Insecten tijdens de zomervakantie: check ons insectendossier

Redactie - 20 januari 2020

Van monsterwespen tot springhanen, vakantiebestemmingen komen soms met ongenode gasten. Ga je graag goed voorbereid op reis? In deze landen kom je deze insecten tijdens de zomervakantie tegen.

Insecten tijdens de vakantie - Lower-Saxony

Insecten tijdens de zomervakantie

Van de Mediterane zandvlieg tot de Griekse huissteekmug, je hoeft bepaald geen verre reis te maken om vervelende insecten tegen te komen. Een kampeertripje over de grens is al genoeg om oog in oog te staan met de Duitse reuzenteek, bijvoorbeeld. Deze reuzenteek schijnt zich verdekt op te stellen in bosrijke gebieden. Ga dus vooral voor die trendy sokken-in-je-sandalen-look, als je deze zomer naar de Harz of de Sauerland gaat.

Zweden Stuga

Heel Zweden zoemt

Overweeg je een authentieke Zweedse stuga deze zomervakantie? Absoluut doen! Vakantieparken als Säfsen Resort en Isaberg krijgen de ene na de andere topreview. Je zit er midden in de natuur en je hebt tegelijkertijd een comfortabel bedje. Nog een pluspunt van een stuga? Je kunt ’s avonds de deur dichttrekken. Wel zo handig, in een land waar ze zo’n veertig muggensoorten schijnen te hebben.

Ruinen Drenthe. Insecten tijdens de zomervakantieZomervakantie in Nederland

Wellicht heb je na al dit insectengeweld spontaan zin in zo’n oerhollandse camping deze zomervakantie. Prima plan! Volgens Zoover reviewers zijn vooral campings als Landclub Ruinen in Drenthe en De Rammelbeek top voor een gezinvakantie op eigen bodem.

Maarre.. check voor vertrek wel even de nieuwsberichten op WeerOnline. Want de Aziatische hoornaar? Deze monsterwesp vind je juist in Nederland in de zomervakantie. Net als de zeldzame rosevleugel. WeerOnline meldt namelijk dat deze springhanensoort, na een eeuw(!) van afwezigheid, weer gespot is.

Dat ene plekje ontdekt waar je géén storende insecten tijdens de zomervakantie tegenkomt? Dan zijn wij heel benieuwd!