Horrorverhalen op de luchthaven

Redactie - 6 april 2019

Horrorverhalen op de luchthaven

Redactie - 6 april 2019

Vliegen is meestal de snelste en meest veilige manier van reizen. Maar als je vaak vliegt, bestaat de kans dat je weleens iets meemaakt op het vliegveld. Van het verwijderen van piercings tot een valse beschuldiging van drugssmokkel en zelfs een kind dat zijn metalen beensteunen moet verwijderen. Deze horrorverhalen op de luchthaven wil jij niet meemaken als je op vakantie gaat.

Horrorverhalen op de luchthaven

Horrorverhalen op de luchthaven

Voordat je het vliegtuig instapt voor een welverdiende vakantie, even door de bodyscan. Het lijkt allemaal zo eenvoudig. Je gaat staan, doet je armen omhoog en de scan draait in twee seconden om je heen. Maar lang niet voor iedereen verloopt een bodyscan even snel en pijnloos. Zo werd een jonge vrouw in de Verenigde Staten gedwongen haar tepelpiercings met een tang te verwijderen om door de veiligheidscontrole te gaan. Voor kinderen kunnen de grondige inspecties bijzonder stressvol zijn. Recent moest een 4-jarig jongetje zijn metalen beensteunen verwijderen. Vervolgens werd hij harteloos verzocht zonder enige hulp in de scanner plaats te nemen.

Broek op de enkels in de scanner

Voor je vakantie nog even die overtollige kilo’s kwijtraken. Wie wil dat niet?! Heb je je streefgewicht bereikt, trek dan wel een passende broek aan als je door de security moet op de luchthaven. En niet eentje van toen je nog een maatje meer had. Met dit laatste had de vrouw op het vliegveld van Londen geen rekening gehouden. Nadat zij haar riem af had gedaan nam de vrouw plaats in de scanner. Net als ieder ander moest ook zij haar handen in de lucht steken. Met als gevolg dat zij en public voor een menigte wachtende reizigers met haar broek op de enkels in de scanner stond.

Horrorverhalen op de luchthaven

Verdenking van drugssmokkel

Een voedselvergiftiging oplopen tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek is geen pretje. Al helemaal niet als je een paar dagen later naar huis vliegt. Het overkwam een jongen uit Frankrijk. Met een bezweet voorhoofd stond hij in de rij voor de douane. De beveiligingsmedewerker vertrouwde het niet en pikte de jongen uit de rij. De medewerker van de luchthaven was ervan overtuigd dat de jongen drugs smokkelde. Na een urenlange ondervraging en een uitgebreide bagagecontrole mocht hij uiteindelijk verder reizen. Door dit onaangename en lange verhoor miste hij zijn vlucht naar Parijs.

Bevangen door de liefde

Verliefde mensen doen soms gekke dingen. Zeker als de liefde van één kant komt. Een aantal jaar geleden stond een Iberia-vlucht van Santiago de Chile naar Madrid op het punt te vertrekken. Vlak voor het opstijgen kwam er een alarmerend telefoontje binnen bij de luchthaven. Een vrouwenstem mompelde dat er een bom in het vliegtuig aanwezig was. Alle 312 mensen aan boord moesten onmiddellijk worden geëvacueerd. Na een grondige zoekactie werden er geen explosieven gevonden en vertrok het vliegtuig met een aanzienlijke vertraging naar Spanje. Het was de laatste wanhopige poging van een vrouw om te voorkomen dat haar grote liefde zou weggaan.

Horrorverhalen op de luchthaven

Ten onrechte op de zwarte lijst

Een aantal jaar geleden wilde een Britse immigratieofficier van zijn vrouw scheiden. In zijn functie had de man toegang tot de zwarte lijst van terroristen. En daar maakte hij op slinkse wijze misbruik van. Toen zijn vrouw haar familie in Pakistan ging bezoeken, stond haar naam plotseling op de lijst. Het resultaat: ze kon drie jaar lang niet terugkeren naar Engeland.

Uitgerust aan je vakantie beginnen? Blijf een nachtje slapen op Schiphol. Dit zijn onze favoriete hotels:

Hotel citizenM Schiphol Airport                               Hotel Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Hotel Steigenberger Airport Hotel Amsterdam     Hotel Mercure Amsterdam Schiphol Terminal

Hotel Radisson Blu Amsterdam Airport                 Hotel Park Inn by Radisson Amsterdam Airport