Zit je dit jaar een beetje krap bij kas en wil je lekker goedkoop met de bus op vakantie? Think again! Na het lezen van deze horrorverhalen wil jij vast graag wat extra geld neerleggen voor een vliegticket.

busreis

Toilet overstroomd

Reddit-gebruiker Squeaky_Lobster vertelt in geuren en kleuren over een overstroming van het toilet tijdens een van zijn busritten. Volgens hem bleef het ‘bruine water’ maar stromen over de hele lengte van de bus, meedeinend met de bewegingen van de bus. Het was het smerigst stinkende anderhalf uur van zijn leven.

Bus klem tussen toegangspalen

De bus van Reddit-gebruiker CoffeeInThatNebula kwam ooit bij een evenement klem te zitten tussen de toegangspalen. Wegens veiligheidsredenen mochten de passagiers de bus niet verlaten. Vier uur lang moesten ze vanuit de bus toekijken hoe de mensen buiten zich uitstekend vermaakten op het evenement.

Aanrijding op een rotonde

Ooit kwam de bus, waarin An Irishman zat, op een rotonde in aanrijding met een auto. Het ongeluk was volledig te danken aan de autobestuurder, omdat hij geen rekening hield met de grote draaicirkel van de bus. Gelukkig vielen er geen gewonden en kon An het laatste stukje naar school lopen.

busreis

Twee bussen in brand

Tijdens de middelbare schoolperiode van DocValkyrie vatte zijn bus vlam. Hoewel het gelukkig maar een klein brandje was, moest toch de brandweer er aan te pas komen. Terwijl hij en zijn schoolgenoten toekeken hoe de brand geblust werd, arriveerde er een nieuwe bus om hen naar school te brengen. En geloof het of niet: ook die tweede bus vloog in brand. Uiteindelijk werden ze een half uur later met een derde bus naar school gebracht.

Boze chauffeur verlaat de bus

Ook Lildds vertelt over een schoolbusrit die in zijn geheugen gegrift staat. In de vijfde klas waren hij en zijn medepassagiers nogal luidruchtig in de bus. Ze negeerden de boze buschauffeur volledig, terwijl de beste man steeds harder begon te schreeuwen dat ze stil moesten zijn. Ineens werd het de chauffeur te veel en trapte hij keihard op de rem. Hij parkeerde de bus in de berm en liep gewoon weg… ‘We zagen hem in de verte verdwijnen. Uiteindelijk hebben we onze ouders maar gebeld om ons een lift naar huis te geven.’

Verliefd paar

De liefde bedrijven in de bus

Arrosbogart dronk ooit in een nachtbus een beetje whiskey als slaapmutsje. Toen hij weer wakker werd, had het stel op de rij voor hem seks met elkaar. ‘Terwijl verder iedereen in de bus sliep. Geloof me, nachtbussen zijn vreselijk.’ Reis jij wel graag met de nachtbus? Lekker slapend naar je vakantiebestemming aan bijvoorbeeld het Gardameer in Italië. Dan raden wij Camping Del Garda Village aan als fijn vakantieadresje. Ook reviewer Bakx is enthousiast: ‘Mooie camping met goede organisatie! Het centrum van Peschiera is op loopafstand en daar hebben ze heel veel leuke eettentjes! Zeker een aanrader.’

Een plas urine

Ook More_paprika had een vervelende ervaring tijdens een busrit naar haar werk. Nadat ze een plekje wist te bemachtigen en haar kleren nat werden, bleek dat ze in een plas urine was gaan zitten. Ze moest een nieuwe outfit kopen voordat ze naar het werk ging en was de rest van de dag over de rooie.

Lekke band

Een bus vol overgevende passagiers

Een anonieme Reddit-gebruiker vertelt uitgebreid over zijn busrit from hell. Wij houden het bij een samenvatting van zijn walgelijke busrit. Want wat bleek toen hij wakker werd van een dutje? Het meisje tegenover hem had hem helemaal ondergekotst. Het ‘incident’ veroorzaakte en kettingreactie: hij begon zelf ook over te geven, waarop nog vier passagiers hun maaginhoud leegden. Tot overmaat van ramp bleek er in de bus slechts één toiletrol te zijn om de ravage mee schoon te maken. De buschauffeur was helaas ook niet erg behulpzaam en weigerde te stoppen, terwijl de rit nog uren zou duren.

Na een paar uur in een helse stank werd hij echter genoodzaakt te stoppen. De bus kreeg namelijk een lekke band in de woestijn van New Mexico. Ergens in de middle of nowhere en het duurde uren voordat de band gerepareerd kon worden. Een geluk bij een ongeluk, want het gaf de ondergekotste passagiers wel de mogelijkheid om schone kleding aan te trekken.

Blote zweetvoeten

Nick Feratu is nog steeds vol ongeloof als hij terugdenkt aan een busrit, waarin de man naast hem zijn schoenen uitdeed. De geur van zijn voeten was afschuwelijk. Erger nog: hij begon zijn gekloofde voeten in te smeren en te masseren. De overtollige zalf smeerde hij gewoon af aan de stoelen.

agressieve zwerfhond

Een helse tussenstop

Dorky2 strandde ooit midden in de nacht met de bus op een verlaten parkeerplaats. Omdat de chauffeur al te lang achter het stuur zat, moest er gewacht worden op een nieuwe buschauffeur om hem af te lossen. De omstandigheden waren echter alles behalve aangenaam. Buiten was het noodweer en het alarm van de bus bleef maar afgaan. Ondertussen glipte er een agressieve zwerfhond de bus in, die als een gek bleef blaffen en grommen. Uiteindelijk duurde de onaangename tussenstop zo’n anderhalf uur.

Bus maakt halverwege rechtsomkeert

Joan Foster is er helemaal klaar mee en besloot na haar laatste busrit nooit meer in een bus te stappen. De bus reed namelijk maar tot halverwege haar eindbestemming. De buschauffeur had geen flauw idee waar het overstapstation was, dus besloot hij maar rechtsomkeert te maken.

Hoofd klem tussen de deur

Toen scholier SlipperyKobra de bus in wilde stappen, kwam ze met haar hoofd klem te zitten tussen de deuren. Het werd op school het gesprek van de dag en nog steeds zit ze opgescheept met flauwe grappen van medescholieren.

Bron: thisisinsider.com

Na het lezen van deze verhalen ga je vast liever met het vliegtuig dan met de bus op vakantie naar bijvoorbeeld Spanje. Wij tippen alvast deze accommodaties:

Marble Stella Marbis – Ibiza                                   Hotel el Fuerte – Marbella
Hotel Rui Papayas – Gran Canaria                        Hotel SCENE Vanilla garden – Tenerife
Hotel H10 Delfin – Salou                                         Hotel Mediterraneo Park – Costa Brava

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Anita

Redacteur

15 april - 2019

Reacties