Hoe vind ik goedkope vliegtickets?

Redactie - 22 november 2018

Hoe vind ik goedkope vliegtickets?

Redactie - 22 november 2018

Of je nu een verre reis gaat maken of een stedentrip, vaak ben je het meeste geld kwijt aan vliegtickets. De kunst is dan ook om op zoek te gaan naar de meest voordelige vliegtickets voor jouw bestemming. Maar hoe vind ik goedkope vliegtickets? Boek je tickets ruim van te voren, wees flexibel, vlieg naar een willekeurige bestemming, kijk verder dan Nederland als vertrekpunt, maak een overstap, kies voor twee enkeltjes en blijf vergelijken.

Hoe vind ik goedkope vliegtickets

Beeld: Frank Vex via Unsplash

Boek je vliegticket ruim van tevoren

Last minute boeken kan goedkoop zijn maar het blijft altijd een gok en is zeker niet altijd de slimste optie. Zo vroeg mogelijk boeken is meestal het goedkoopst maar je moet ook weer niet té vroeg boeken. Je hebt op die manier meer tijd om de vluchten naar je gewenste bestemming in de gaten te houden, waardoor je toe kunt slaan als de prijs gunstig is. Daarnaast schijnt dinsdagmiddag de beste dag te zijn om je vliegticket te boeken, en acht weken van tevoren het beste moment.

Wees flexibel bij het vinden van goedkope vliegtickets

De belangrijkste voorwaarde voor het vinden van goedkope vliegtickets is flexibiliteit. Zit je vast aan bepaalde schoolvakanties of data? Heb je voorkeur voor een bepaalde maatschappij of wil je alleen vliegen vanaf bepaalde luchthaven? Dan is er weinig bewegingsruimte en moet je simpelweg rekening houden met de hoofdprijs. Ben je bereid om een beetje water bij de wijn te doen, dan zul je zien dat je meer keus hebt en goedkoper uit bent.

Hoe vind ik goedkope vliegtickets

Beeld: JESHOOTS.COM via Unsplash

Vlieg naar een willekeurige bestemming

Als het je niet heel veel uitmaakt waar je heen vliegt, dan kun je dus ook een bestemming kiezen aan de hand van de prijs. Via Skyscanner kun je de gewenste data selecteren en vervolgens kiezen voor de optie ’Overal’. Als resultaat krijg je een hele lange lijst met bestemmingen, gesorteerd op prijs. Zo kun je heel makkelijk zien welke goedkope opties voor jou beschikbaar zijn en wat binnen jouw budget past.

Kijk verder dan Nederland

Het is verleidelijk om te vertrekken vanaf de grootste luchthaven van Nederland. Maar dat is niet altijd het goedkoopste vertrekpunt. Als je bijvoorbeeld dicht bij België of Duitsland woont of omdat het je simpelweg niet uitmaakt om met de trein of auto te rijden, is het echt aan te raden om ook eens naar alternatieve luchthavens als Brussel en Dusseldorf te kijken.

Hoe vind ik goedkope vliegtickets

Beeld: Rob Bye via Unsplash

Vlieg niet rechtstreeks maar maak een overstap

Eén of twee stops extra kunnen je vliegticket stukken goedkoper maken. Een directe vlucht is heel fijn en comfortabel, maar kost je vaak honderden euro’s meer. Je bespaart niet alleen geld op je vliegticket, maar zo heb je ook nog eens de kans om meer van de wereld te zien. Het enige nadeel: je bent langer onderweg.

Kies voor twee enkeltjes

Makkelijk, zo’n retourtje. Dan heb je heen en terug in één klap geregeld. Maar wist je dat je soms beter twee losse tickets kunt kopen? Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, met verschillende aanbiedingen.

Hoe vind ik goedkope vliegtickets

Beeld: Christine Roy via Unsplash

Hoe vind ik goedkope vliegtickets? Blijf vergelijken!

Zoek je vliegticket bij zoveel mogelijk aanbieders. Vaak is het ergens anders net wat goedkoper. Maar let op! Want soms lijkt een vlucht goedkoper. En dan komen er tijdens het boeken nog allerlei toeslagen bij voor bijvoorbeeld bagage en het kiezen van een stoelnummer. Check dus eerst per aanbieder wat die kosten zijn. Zodat je ook echt het laagst mogelijke bedrag betaalt.

Heb jij nog tips voor het vinden van goedkope vliegtickets? Laat het weten in een reactie.