Hoe kan ik low budget naar Dubai?

Redactie - 5 januari 2019

Hoe kan ik low budget naar Dubai?

Redactie - 5 januari 2019

Hoe kan ik low budget op vakantie naar Dubai? Want alles in Dubai is toch duur, over de top, woestijn, plastic, groot en luxe?  Zeker. Maar Dubai is ook mooi, betoverend, fascinerend en er zijn absoluut mogelijkheden om voor weinig geld Dubai te ontdekken. Zoals eten in de gezellige wijk Deira, gratis naar een museum en reizen met het openbaar vervoer.

Palmeiland

Over Dubai

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) met als hoofdstad het gelijknamige Dubai. De stad is een verbluffende mengeling van modern en traditie en staat vooral bekend om het grote aantal bezienswaardigheden op een relatief klein oppervlak. Het kleine grondgebied is reden dat men met bouwen vooral de hoogte ingaat. Met de Burj Khalifa als wereldberoemd icoon. Het is met 828 meter hoogte nu (nog) het hoogste gebouw ter wereld. Maar waar anders dan in Dubai wordt al weer hard gewerkt aan een nog hoger gebouw: de Creek Tower. Hoe hoog die precies wordt is nog niet bekend, maar hij verslaat de Burj Khalifa zeker.

Boek tickets online

Een bezoek aan de Burj Khalifa kost zo’n €35 en dat is zeker geen budgetprijs. Maar met onderstaande tips kun je behoorlijk besparen op je bezoek aan de stad en zit een kaartje er zeker in. Want niet naar boven in de Burj Khalifa? Dat kan eigenlijk niet. Tip: wil je attracties bezoeken koop dan je ticket online. Dat scheelt echt een paar euro.

Goedkoop naar en in Dubai

Er zijn vaak heel prettige aanbiedingen voor vluchten naar Dubai. Boek je een vlucht bij een van de lokale maatschappijen van de Verenigde Arabische Emiraten, dan krijg je bij het tonen van je instapkaart korting bij bepaalde restaurants en attracties.

Slapen in Dubai

Je kunt natuurlijk naar het Burj Al Arab hotel, het enige 7-sterrenhotel ter wereld, maar dat is zeker geen low budget. Dan kun je beter kiezen voor een goedkopere accommodaties in de wijk Deira. Wat luxer, maar nog heel betaalbaar zijn hotels en accommodaties in de wijk Al Barsha. Kijk hier voor de beste prijzen.

Cultureel erfgoed van Dubai

Dacht je dat alles glitter en glamour was in Dubai, niets is minder waar. Er is behoorlijk wat cultureel erfgoed, vooral langs de Dubai Creek, waar je in musea en gebouwen zoals Heritage Village en Diving Village het dagelijks leven van de oorspronkelijke bewoners aan het einde van de 19e eeuw  kunt zien. Veel musea zijn gratis of tegen een lage entreeprijs te bezoeken. Het erfgoedknooppunt van Dubai is Bastakiya met het Dubai Museum.

Sheikh Saeed Al Maktoum House is het voormalige onderkomen van Sheikh Saeed Al Maktoum en nu een museum over ondermeer de geschiedenis van Dubai en alle heersers door de jaren heen.

Het Al Fahidi District, vroeger bekend onder de naam Al Bastakiya is een van de oudste buurten van Dubai met diverse historische gebouwen zoals het Jumaa and Obaid Bin Thani House. Het Heritage House Dubai is gebouwd in 1890 en is nu een museum waar je gratis naar binnen kunt. Iets ouder, uit 1912, is de De Al Ahmadiya School waar je kunt zien hoe het onderwijs in die tijd geregeld was.

Vervoer in de stad

Taxi’s zijn relatief prijzig en helemaal niet nodig. Je kunt prima uit de voeten met het openbaar vervoer en dat is heel betaalbaar. In de stadsmetro is altijd minimaal één coupé speciaal bestemd voor vrouwen.

Eten in Dubai

Ga je uit eten in een van de vele toeristische restaurants dan zal dat een flink gat in je budget slaan. Kies dus voor Arabische, Libanese en Indiase restaurants. Die vind je meestal nét buiten het toeristische centrum in de wijken Bur Dubai en Deira.
Koop in een supermarkt water, frisdrank en snacks. En heb je echt even een budgetdag dan kun je kiezen voor een take-away maaltijd.
Liefhebbers van een alcoholische versnapering zullen geen budgetprijzen tegenkomen in Dubai. Alleen in de toeristenhotels wordt het verkocht en je zult er flink voor moeten betalen: gemiddeld zo’n  €7,50 per biertje, afhankelijk van het hotel.

Exotische winterzonbestemmingen Dubai

Budget uitstapjes

  • Hou je van winkelen en ben je een kei in onderhandelen dan vermaak je je met gemak een dag in een van de vele soeks.
  • De soeks aan de kant van Deira zijn te bereiken met een traditionele abraboot die vertrekt vanaf het abrastation in Burj Dubai.
  • De tocht naar de andere kant van de Dubai Creek met een abra is al een budgetuitstapje op zich: voor ongeveer een euro ben je aan de overkant.
  • De grote ‘malls’ een budgetplaats? Jazeker, want de winkelcentra bieden veel vermaak en er is van alles te zien. Helemaal gratis.
  • De lichtshow bij de fontein van de Burj Kalifa is groots, en gratis.
  • Wandelen over de JBR The Walk is een belevenis op zich. Langs deze promenade vind je dure winkels en trendy restaurants. Maar wandelen en genieten van alles om je heen kost helemaal niets.
  • Een middagje luieren? Ga lekker naar een van de 12 openbare stranden van Dubai. Deze zijn allemaal gratis. Voor een prachtig uitzicht op De Burj al Arab, zeker met de ondergaande zon, moet je op Umm Suqeim Beach en Kite Beach zijn.

    Tip: je kunt gerust in je bikini of zwembroek op het strand liggen. Ga je van het strand af, ook al is het voor een stukje lopen over de boulevard, dan moet je je kleding weer aan.

Heb jij nog budgettips voor Dubai?